• Adil Žigić: Lijanović je jedina zdrava alternativa za BiH umjesto Čovića

  ”Svi smo svjedoci kako Dodik i Čović opstruiraju sve pozitivno u BiH što bi vodilo ka boljitku. Zato nam je na predstojećim Općim izborima važan svaki glas. Zbog toga sam i odlučio da odustanem od svoje planirane kandidature kao nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i da budem kandidat za Parlament BiH na listama Narodne stranke Radom za boljitak.

  Sada više nije važno ko će biti član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda ali je od historijskog značaja ko će biti član iz reda hrvatskog naroda. Ne daj Bože da u Predsjedništvo BiH zasjednu Čović i Dodik. Kada bi oni sjeli naredne četiri godine zajedno u pitanje bi bio doveden teritorijalni integriteti i suverenost te sve što čini BiH državom.

  Sreća je da su stanovnici naše BiH svjesni svega navedenog. U svakodnevnoj komunikaciji sam s njima na terenu i imam informaciju da će u FBiH u kojoj pravo na glas ima oko dva miliona stanovnika na Opće izbore u oktobru ipak izaći ogroman broj glasača koji do sada nisu glasali s ciljem da sudbinu napokon uzmu u svoje ruke i zaustave osvjedočene neprijatelje BiH Dodika i Čovića.

  Najvažnije je da u Predsjedništvo ne dođe Dragan Čović. Jedina zdrava alternativa za Čovića je Jerko Ivanković Lijanović. Čovjek koji nikada nije spomenuo treći entitet. Čovjek koji voli BiH i želi zemlju ekonomski razvijenu, zemlju koja nudi radna mjesta za sve stanovnike bez obzira na vjeru i naciju. On je jedini koji bi pomrsio račune Dodiku i suprostavio bi mu se u razgradnji BiH i svim opasnostima koje su se nadvile trenutno nad BiH”, poručio je danas u Sarajevu na zajedničkoj press konferenicji Adil Žigić sada najavljeni kandidat za Parlament BiH ispred Narodne stranke Radom za boljitak. Žigić je dodao da je Boljitkov Program za 10 jedini ispravan put ka oporavku stanovnika Bosne i Hercegovine.

  Na press konferenciji se obratio i kandidat Boljitka za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović koji je istakao deset ključnih mjera koje će Boljitak u narednom mandatau nakon pobjede na oktobarskim izborima provesti.

  1. UKIDANJE KANTONA I JAČANJE LOKALNE SAMOUPRAVE
  2. UKIDANJE DOPRINOSA NA PLATE U PROIZVODNOM SEKTORU
  3. OSIGURANJE PROIZVODNJE DOVOLJNE KOLIČINE HRANE ZA POTREBE VLASTITOG STANOVNIŠTVA
  4. MAKSIMALNO KORIŠTENJEDOMAĆIH POTENCIJALA ZA PROIZVODNJU ENERGIJE
  5. BEZBJEDNOST ZAVRŠETKA IZGRADNJE SAOBRAĆAJNE INFRASTRUKTURE
  6. OSIGURANE RAČUNARE SVOJ DJECI U PROCESU OBRAZOVANJA
  7. OSIGURANJE SVIM GRAĐANIMA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
  8. SMANJENJE KORUPCIJE UVOĐENJEM E-UPRAVE
  9. OSIGURANJE DJEČIJEG DOPLATKA ZA SVAKO DIJETE
  10. RADNIM LJUDIMA VRATITI VJERU I DOSTOJANSTVO DA RADE I ŽIVE OD SVOG RADA

  ”Ukidanje kantona i doprinosa na plaće osigurat će smanjenje birokracije i posao u proizvodnom sekotru za sve stanovnike FBiH sa minimalnom plaćom od 1000KM s kojom će moći živjeti od svog rada i neće biti priseljeni odlaziti trbuhom za kruhom u strane zemlje”, zaključio je Lijanović.

Comments are closed.