• INTERVJU – ADIL ŽIGIĆ: “7.10. razbijamo crni oblak iznad BiH ‘’Čovića i Dodika!”

  • Adil Žigić, broj 8.

  Kandidat na listi KOALICIJA ZA KANTON SARAJEVO-SARAJEVSKA PRIČA

  za Skupštinu Kantona Sarajevo

   Biografija:

  -magistar političkih nauka

  -borac od 1992. do 1995. godine

  -bio nezavisni kandidat za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2014. godine

  • Šta je bilo presudno da se kandidujete na Općim izborima 2018. godine kao kandidat Narodne stranke Radom za boljitak?

   “Kandidovao sam se jer vjerujem Narodnoj stranci radom za Boljitak. Osnovni motiv je implementacija Programa za 10, jer taj program je rješenje za sve građane BiH, zato sam se kandidovao i vjerujem da ćemo uspjeti sa Boljitkom.”

  • Koji su vaši strateški ciljevi kao kandidata na Općim izborima 2018. i šta je to što bi prvo uradili ukoliko budete izabrani u Skupštinu Sarajevskog kantona/županije?

   “Prvo što bi uradio je upravo implementacija Program za 10, jer to je pitanje svih pitanja za našu zemlju. U tom programu su sadržani svi elementi koji će našu domovinu izvući iz velike krize u koju smo utonuli. Svi znaju i priznaju da je Program za 10 najbolji, zato ću raditi u Skupštini KS najbolje .”

  • Šta smatrate najvećim nedostatkom u Vašem Kantonu/Županiji odnosno u Federaciji BiH i državi?

   “Najveći nedostatak u Skupštini KS je taj što niko od dosadašnjih izabranih ne vode računa niti o državi niti o narodu. Oni samo misle na sebe i oni su dovoljni sami sebi. Kada uđem u Skupštinu KS mjenjamo dosadašnje neodrživo stanje koje je svakom dozlogrdilo.”

  • Koje mjere smatrate potrebnim za realizaciju kako bi zaustavili odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine?

   “Mladi koji odlaze, oni to rade iz ljute nevolje, jer nemaju niti posla niti perspective. Za to stanje je zaslužna aktuelna vlast koja misli samo na sebe i svoje bliže. Omladina/mladi njima nisu ni važni. Njima je cilj da omladina odlazi jer im ne trebaju, oni imaju svoje glasačko tijelo koje ih uvijek bira na vlast i to je zatvoren krrug. Ja ću u Skupštini KS pozvati mlade/omladinu da ostane ovdje, ali odmah i bez odlaganja obezbijediti im radna mjesta i perspektivu. U BiH ima novca i radnih mjesta, ali aktuelna vlast sa tim resursima manipuliše i to je osnovni probelem. Toga više neće biti nakon 7.10.2018. godine.”

  • Šta bi stanovnici dobili ukoliko bi u Predsjedništvu BiH zasjeli zajedno Dragan Čović i Milorad Dodik?

   “Najgora opcija koja bi mogla da zadesi BiH je da se ne daj Bože sastanu Čović i Dodik u Predsjedništvu BiH, jer bi sve pretumbali naglavačke. Toliku bi štetu napravili zajedno da se BiH ne bi oporavila za stoljeće. Ukoliko bi BiH uopšte opstala cjelovita niko u BiH ne bi iskreno volio da se ova dva Bosnomrsca sastanu u Predsjedništvu BiH. Vjerujem da glasači neće dozvoliti ovakvu prijetnju po opstanak BiH.”

  • Vaša motivirajuća poruka glasačima da 7.10. izađu na Opće izbore 2018.!

   “Poštovani glasači, ako sada ne budemo izašli na izbore i ako ne izaberemo ljude koji vole BiH, onda da znate da ćemo dobro zažaliti zbog toga, jer iznad BiH se crni oblak zove Čović i Dodik. Ne njih dvojicu! Ako volite BiH birajte broj 1 Jerku Ivankovića Lijanovića.”

Comments are closed.