• INTERVJU – ELMA DEDAJIĆ: “Nakon 7.10. Boljitak i Lijanović će oživjeti Mostar!”

  kandidatkinja na listi LDS ZA BOLJITAK

  za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona

  Biografija:

  -rođena 05.03.1987.godine u Sarajevu

  -dugi niz godina uspješno vodi vlastitu firmu

  -aktivno se bavi sportom

  • Šta je bilo presudno da se kandidujete na Općim izborima 2018. godine kao kandidatkinja Narodne stranke Radom za boljitak?

  “Ono što je dovelo do moje kandidature je činjenica da godinama isti političari vode Bosnu i Hercegovinu vrlo neuspješno. Vrijeme je da se mladi aktivno uključe u politiku. Želim da budem za primjer mladima, da je vrijeme da uzmemo aktivno učešće u stvarnju boljih uslova za život u našoj domovini.”

  • Koji su vaši strateški ciljevi kao kandidatkinje na Općim izborima 2018. i šta je to što bi prvo uradili ukoliko budete izabrani u Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije?

  “Moj cilj kao kandidatkinje na predstojećim izborima je raditi u službi građana. Međutim, kao prioritet bi izdvojila: osigurati svim građanima zdravstveno osiguranje i dječiji doplatak za svako dijete.”

  • Šta smatrate najvećim nedostatkom u Vašem Kantonu/Županiji odnosno u Federaciji BiH i državi?

   “Mnogo je nedostataka u našem kantonu. Grad Mostar iz ovog kantona deset godina nema lokalnih izbora i vlasti, što daje mogućnost prethodnim političkim strukturama da upravljaju gradom kao da je u njihovom privatnom vlasništvu.”

  • Koje mjere smatrate potrebnim za realizaciju kako bi zaustavili odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine?

  “Spriječiti mlade da odlaze iz države možemo jedino stvaranjem bolje budućnosti za njih, a to uključuje poboljšanje uslova za obrazovanje i otvaranje novih radnih mjesta.”

  • Šta bi stanovnici dobili ukoliko bi u Predsjedništvu BiH zasjeli zajedno Dragan Čović i Milorad Dodik?

  “Ukoliko bi se desilo da Čović i Dodik budu izabrani zajedno, riskiramo reprizu krvavih 90-ih nažalost. Nacionalne stranke siju mržnju i razdvajaju ljude.”

  • Vaša motivirajuća poruka glasačima da 7.10. izađu na Opće izbore 2018.!

  “Izađite na izbore, iskoristite svoje pravo, ne dozvolite da drugi odlučuju za vas. Glasajte za broj 1 Jerku Ivankovića Lijanovića i sve kandidate Narodne stranke Radom za boljitak!”

Comments are closed.