• Jerko Ivanković Lijanović: Borci su Vam osigurali mir i demokratiju, Vi njima ne možete ni osnovna prava!

  ‘’Ovo što su odgovorni političari danas uradili boračkoj populaciji je za svaku sramotu. Još jednom, svi ti ljudi koji su se svojim životom, ostavljajući svoje porodice same, borili kako bi mnogi od nas danas živjeli u miru i demokratiji su izigrani’’, saopštio je Jerko Ivanković Lijanović, kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018.

  ’Borci Vam ne traže luksuz, skupocjene automobile, jahte, kuće i stanove, traže da zadovoljite njihova osnovna prava i dovete ih u stanje da žive dostojanstveno od minimuma, koji barem zaslužuju’’, rekao je Lijanović i dodao:

  ‘’Ovim putem pozivam sve odgovorne političare i one u čijim je rukama prilika i moć da riješe status pripadnika boračke populacije, da to hitno urade. Demobilisanim borcima trebaju konkretna riješenja, a ne pregovori koji će ih i dalje vući u još veću agoniju.

   Njihov revolt koji su izlaskom na ulice danas iskazali, ne treba da eskalira nasiljem i narušavanjem reda i mira ostalih stanovnika Sarajeva ali te ljude treba shvatiti, razumjeti i omogućiti im osnovna prava.’’

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=805147292988864&id=103886156448318

   

   

Comments are closed.