• Mladen Ivanković Lijanović: Fer i pošteni izbori temelj su demokratije

    Povodom danas potpisanog Protokola o saradnji za fer i poštene izbore u Bosni i Hercegovini u kojem je učestvovala i Narodna stranka Radom za boljitak, predsjednik stranke Mladen Ivanković Lijanović apelirao je na Centralnu izbornu komisiju da učini sve kako bi izbori u oktobru bili provedeni na fer i pošten način.

    ”Nažalost odbijen je prijedlog Izmjena Izbornog zakona BiH da se umjesto lične karte evidentira otisak prsta, umjesto ručnog brojanja glasove da broji skener i da se proces isprati video nadzorom na biračkim mjestima. Danas potpisani Protokol o saradnji za fer i poštene izbore u BiH dokaz je kome je stalo da se očuva temelj demokratije i da naši stanovnici biraju one koje žele i budu sigurni da je njihov glas završio na adresi onoga kome su ga i dali.

    Zato ovim putem apeliram i na Centralnu izbornu komisiju BiH da poduzme sve relevantne aktivnosti kako bi predstojeći Opći izbori u oktobru bili održani na fer i pošten način”, izjavio je Mladen Ivanković Lijanović predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak nakon danas potpisanog Protokola o saradnji za fer i poštene izbore u Bosni i Hercegovini u Sarajevu.

Comments are closed.