Ћирилица Latinica

Rješavanje sudbine hiljada nestalih osoba prevashodno je obaveza nosilaca vlasti u BiH

Povodom 30. augusta, Međunarodnog dana nestalih osoba KO Narodne stranke Radom za Boljitak USK ističe da je današnji dan, dan prisjećanja i odavanja počasti desetinama hiljada osoba širom svijeta nestalih u oružanim sukobima, počinjenim zločinima protiv čovječnosti ili usljed kršenja osnovnih ljudskih prava.

Opširnije...

Mladi i žene su okosnica i pokretačka snaga ekonomskog oporavka BiH

Jedan od glavnih zaključaka sjednice, koji kao ozbiljan segment u stvaranju boljitka BiH, njenog ekonomskog i socijalnog oporavka i puta ka EU, jeste da će Mladi za Boljitak i Žene za boljitak svoju snažnu podršku i ulogu dati daljim akcijama u borbi za izmjenama Ustava FBiH. Tim povodom, Boljitak će u narednom periodu nastaviti s provođenjem peticije ''Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije'', koju je već veliki broj i Zeničana već potpisao. Samo uz podršku i jaku želju svih ljudi u FBiH za reformom Ustava FBiH i uštedama do 500 milina KM, možemo razmišljati i o danu kada ćemo slaviti postojanje cjelovite, ekonomski održive BiH bez kantona i entiteta.

Opširnije...

Vedad Gačanović: Neka više nikada niko ne nastrada od mina

Politike zavađanja i mržnje dovele su do toga da je još uvijek veliki dio teritorija Bosne i Hercegovine zagađen minama i neeksplodiranim ubojnim sredstvima. I ovom prilikom, podižem glas protiv takvih politika, koje su na osnovama konflikta i sukoba ostavile krvav trag u prošlosti Bosne i Hercegovine. I ovoga puta, želim da se svi sjetimo nevino stradalih ljudi, pogotovo djece i omladine kojima je život oduzet uslijed djelovanja ostataka neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Opširnije...

Jerko Ivanković Lijanović: Uvozni lobiji i vaše sluge, ne trošite vrijeme i novac uzalud

“Sa ovog 41. sajma poručujem uvoznim lobijima i njihovim slugama, ne trošite vrijeme i novac uzalud. Koliko god nas napadali i kritizirali, nećete nas uplašiti. Nećemo odustati od podrške proizvodnji hrane, nećemo dozvoliti da samo 20% hrane proizvodimo, a 80% uvozimo. Podržavat ćemo proizvodnju hrane sve dok ne osiguramo dovoljno hrane za naše stanovništvo. Za to imamo mogućnost i to je naša obaveza”, dodao je dopremijeri i ministar Ivanković Lijanović.

Opširnije...

Izgradnja saobraćajne infrastrukture neizostavan segment za boljitak privrede i građana BiH

''U ovom momentu povezan je ključni dio Zeničko-dobojskog kantona sa glavnim gradom BiH, što će uveliko smanjiti i dosadašnje troškove samog prevoza, al' tako i privrede, kompletnu cirkulaciju roba, ljudi, finansijskih tokova. Ovo je veliki dokaz sposobnosti naše domaće privrede, dokaz da možemo više, a ključ uspjeha je zajednički rad svih nas u BiH'', poručila je Boljitkova ministrica iz resora finansija u ZDK, Sabina Heljić.

Opširnije...

Kalendar događanja

Kolovoz, 2014

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned

Mladen Ivanković Lijanović

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak

Odlučan u namjeri provođenja općih gospodarskih reformi i obnovi ljudskih vrednota 1. listopada 2001. godine utemeljuje Narodnu stranku Radom za boljitak i postaje njen prvi predsjednik.

Opširnije...
3086326

K 10 – Hercegbosanska županija

22. 07. 2010

Ivica Matković- Kantonalni povjerenik

063-330-428

e-mail: ns.radom.za.boljitak@tel.net.ba

Adresa: Splitska b.b.

LIVNO

Ivica Matković – Povjerenik
063/330-428

Adresa ureda: Splitska b.b.

GRAHOVO

Ana Bašić – Povjerenica
063/230-359

Ratko Ivetić – potpredsjednik

063/402-296

Arežina Đorđe – tajnik

nsrzb.grahoo@gmail.comKomentiraj

Vidi sve vijesti...

 

Pratite nas na:

Iznesite vaše stavove, prijedloge i pitanja!  

  1. (obavezno)
  2. (valjan mail)
 

Vidi sve galerije...

Podržavate li Boljitkov prijedlog o ukidanju kantona u FBiH?

Glasaj

Rezultati

Loading ... Loading ...