Ћирилица Latinica

Ministar Šljivić posjetio obiteljsko gospodarstvo u općini Glamoč

Ministar Šljivić je jako zadovoljan s onim što je vidio prilikom ove posjete i kazao da je ovo primjer koji bi trebali slijediti i drugi poljoprivrednici koji se bave ovčarstvom. Izrazio je jednako nezadovoljstvo kao i domaćin nedostatkom električne energije u ovom dijelu Glamoča te kazao da će u svoje ime i kao ministar u Vlade uputiti apel Elektroprivredi HZ HB, Vladi Hercegbosanske županije, općinskim vlastima i svima onima koji su uključeni u ovu problematiku.

Opširnije...

Mladen Ivanković Lijanović: Promjene ustava ne smiju biti prepreka razvoju ekonomije

Kao višenacionalna stranka, mi nismo mogli pronaći racionalno rješenje unutar stranke kada su u pitanju kandidati za Predsjedništvo. Onaj kandidat koji bude zastupao ideje koje zastupa Narodna stranka Radom za boljitak, iz bilo kojeg konstitutivnog naroda, mi ćemo ga podržati. No, konačnu odluku ćemo donijeti pred same izbore, kada vidimo koji od kandidata zastupa ideje i programe slične našim.

Opširnije...

Rješavanje sudbine hiljada nestalih osoba prevashodno je obaveza nosilaca vlasti u BiH

Povodom 30. augusta, Međunarodnog dana nestalih osoba KO Narodne stranke Radom za Boljitak USK ističe da je današnji dan, dan prisjećanja i odavanja počasti desetinama hiljada osoba širom svijeta nestalih u oružanim sukobima, počinjenim zločinima protiv čovječnosti ili usljed kršenja osnovnih ljudskih prava.

Opširnije...

Mladi i žene su okosnica i pokretačka snaga ekonomskog oporavka BiH

Jedan od glavnih zaključaka sjednice, koji kao ozbiljan segment u stvaranju boljitka BiH, njenog ekonomskog i socijalnog oporavka i puta ka EU, jeste da će Mladi za Boljitak i Žene za boljitak svoju snažnu podršku i ulogu dati daljim akcijama u borbi za izmjenama Ustava FBiH. Tim povodom, Boljitak će u narednom periodu nastaviti s provođenjem peticije ''Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije'', koju je već veliki broj i Zeničana već potpisao. Samo uz podršku i jaku želju svih ljudi u FBiH za reformom Ustava FBiH i uštedama do 500 milina KM, možemo razmišljati i o danu kada ćemo slaviti postojanje cjelovite, ekonomski održive BiH bez kantona i entiteta.

Opširnije...

Vedad Gačanović: Neka više nikada niko ne nastrada od mina

Politike zavađanja i mržnje dovele su do toga da je još uvijek veliki dio teritorija Bosne i Hercegovine zagađen minama i neeksplodiranim ubojnim sredstvima. I ovom prilikom, podižem glas protiv takvih politika, koje su na osnovama konflikta i sukoba ostavile krvav trag u prošlosti Bosne i Hercegovine. I ovoga puta, želim da se svi sjetimo nevino stradalih ljudi, pogotovo djece i omladine kojima je život oduzet uslijed djelovanja ostataka neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Opširnije...

Kalendar događanja

Rujan, 2014

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned

Mladen Ivanković Lijanović

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak

Odlučan u namjeri provođenja općih gospodarskih reformi i obnovi ljudskih vrednota 1. listopada 2001. godine utemeljuje Narodnu stranku Radom za boljitak i postaje njen prvi predsjednik.

Opširnije...
3099257

K 10 – Hercegbosanska županija

22. 07. 2010

Ivica Matković- Kantonalni povjerenik

063-330-428

e-mail: ns.radom.za.boljitak@tel.net.ba

Adresa: Splitska b.b.

LIVNO

Ivica Matković – Povjerenik
063/330-428

Adresa ureda: Splitska b.b.

GRAHOVO

Ana Bašić – Povjerenica
063/230-359

Ratko Ivetić – potpredsjednik

063/402-296

Arežina Đorđe – tajnik

nsrzb.grahoo@gmail.comKomentiraj

Vidi sve vijesti...

 

Pratite nas na:

Iznesite vaše stavove, prijedloge i pitanja!  

  1. (obavezno)
  2. (valjan mail)
 

Vidi sve galerije...

Podržavate li Boljitkov prijedlog o ukidanju kantona u FBiH?

Glasaj

Rezultati

Loading ... Loading ...