Ћирилица Latinica

Podržavamo ukidanje kantona jer su nam uštede i interesi građana preči od birokrata

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH raspravljao je danas o ustavnim promjenama FBiH, a jedna od inicijativa je i ukidanje kantona, koju zagovara Narodna stranka Radom za boljitak. U intervjuu za Vijesti.ba potpredsjednik ove stranke i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i dopremijer Jerko Ivanković Lijanović tvrdi da bi se realizacijom ove inicijative ostvarile velike ekonomske uštede, a da bi se ta sredstva mogla usmjeriti na otvaranje novih radnih mjesta. U razgovoru za naš portal, govori i o sumnjivim privatizacijama, situaciji u mostarskom "Aluminiju", te očekivanjima od oktobarskih izbora.

Opširnije...

Kome su bitnije fotelje kantonalnog nivoa od interesa građana?

Ponuđene izmjene Ustava FBiH po Boljitkovom modelu podrazumijevaju ukidanje kantona u Federaciji i pozicije za 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 izaslanika, te ukidanje kompletne administracije koja je sastavni dio svih deset kantona. Pored rasterećenja ekonomski neodržive administracije, otklanjamo postojanje nečijeg neravnopravnog položaja u FBiH. Boljitkov model izmjena Ustava podrazumijeva jednakopravnost svih građana FBiH. Podrazumijeva Ukidanje Doma naroda PFBiH, ukidanje funkcija predsjednika i dopredsjednika Federacije, te uspostavu jednodomne Skupštine u FBiH.

Opširnije...

Sretan Uskrs i Vaskrs!

''Svim vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti koji u narednim danima dočekuju najdraže blagdane Uskrs i Vaskrs od srca želim u svoje, ime članova Predsjedništva Boljitka, zvaničnika, članova i simpatizera da praznične dane provedu okruženi svojim najdražima u izobilju sreće i mira. Svi mi u Bosni i Hercegovini treba da budemo ponosni na izobilju naših različitosti i mogućnosti da svi poštujemo drugo i različito i da učimo jedni od drugih i zato neka vam naredni dani prođu u zajedničkoj molitvi i vjeri za boljitkom'', poručio je Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Boljitka i zastupnik u ZD Parlamenta BiH.

Opširnije...

Osuđujemo vandalizam počinjen na groblju Sajmište u Širokom Brijegu

U povodu skrnavljenja više nadgrobnih spomenika na Širokobriješkom groblju Sajmište izražavamo svoju najdublju osudu. Užasnuti smo ovakvim vandalskim činom koji je neprimjeren svakom civiliziranom društvu. Pozivamo nadležne institucije da čim prije pronađu počinitelja ili počinitelje ovog gnusnog čina, koji teško pada svakom normalnom čovjeku, tim više što su grobnice oštećene uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Naprosto je neshvatljivo da uopće postoje osobe, koje su u stanju napraviti ovakvo što.

Opširnije...

Niko neće zaustaviti boljitak koji Plava revolucija godinama gradi

12 godina Boljitka, 12 godina rada, truda i odricanja na političkoj sceni BiH. Boljitak je uspio, ono što ni jedna druga stranka nije, a to je da imamo svoje predstavnike iz svih naroda u svim krajevima BiH. Boljitak ima svoje korijene na svakom pedlju ove zemlje i to je naše najveće bogatstvo i ponosan sam na takvom ostvarenom nivou. Uvijek ćemo zagovarati BiH kao neupitnu državu svih njenih građana, kao i naš gospodarski program čiji je cilj da od svakog građana BiH napravi sretnog i zadovoljnog Bosanca i Hercegovca koji će živjeti prvenstveno od svog rada i zalaganja na svojoj rodnoj grudi

Opširnije...

Kalendar događanja

Travanj, 2014

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned

Mladen Ivanković Lijanović

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak

Odlučan u namjeri provođenja općih gospodarskih reformi i obnovi ljudskih vrednota 1. listopada 2001. godine utemeljuje Narodnu stranku Radom za boljitak i postaje njen prvi predsjednik.

Opširnije...
2563300

K 10 – Hercegbosanska županija

22. 07. 2010

Ivica Matković- Kantonalni povjerenik

063-330-428

e-mail: ns.radom.za.boljitak@tel.net.ba

Adresa: Splitska b.b.

LIVNO

Ivica Matković – Povjerenik
063/330-428

Adresa ureda: Splitska b.b.

GRAHOVO

Ana Bašić – Povjerenica
063/230-359

Ratko Ivetić – potpredsjednik

063/402-296

Arežina Đorđe – tajnik

nsrzb.grahoo@gmail.comKomentiraj

Vidi sve vijesti...

 

Pratite nas na:

Iznesite vaše stavove, prijedloge i pitanja!  

  1. (obavezno)
  2. (valjan mail)
 

Vidi sve galerije...

Podržavate li Boljitkov prijedlog o ukidanju kantona u FBiH?

Glasaj

Rezultati

Loading ... Loading ...