Ћирилица Latinica

Očigledno je da ovako neće moći, županije će se same ukinuti

Spomenka Mićić nije krila svoje zadovoljstvo činjenicom da je postala dio Plave revolucije, odnosno članica Narodne stranke Radom za boljitak. S ponosom ističe da je Bosanka i Hercegovka, rođena s posebnom zadaćom. Upravo zbog toga dugo godina je u politici, a u njoj ju je održala spremnost da, bez obzira koju funkciju obavljala, sve što uradi, uradi za opće dobro ljudi u ovoj zemlji. Spomenka Mićić ima bogato političko iskustvo. Naime, bila je potpredsjednica Skupštine Tuzlanske županije, predsjednica Odbora za politički sustav. Obavljala je i dužnost ministrice za rad i socijalnu politiku TŽ-a, bila je imenovana i za izaslanicu u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, gdje je obavljala funkcije predsjedateljice i zamjenice predsjedatelja, ali i potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Štitimo srcem ono što je proizvedeno od srca

Na dnevnom redu sjednice našlo se i izvješće Jerke Ivankovića Lijanovića, dopremijera i federalnog ministra poljoprivrede koji je članove županijske organizacije izvijestio o rezultatima rada Ministarstva, koje je uspjelo znatno povećati poticaje što u pojedinim stavkama seže od 50 pa do čak 100 posto povećanja. Unatoč tome što se vrši opstrukcija i pritisak od strane političke konkurencije, činjenice su neumitne i govore sljedeće. Tako na primjer, poticaji na proizvodnju kravljeg mlijeka povećani su sa 0.16 KM po litri na 0,30 KM po litru mlijeka. Proizvođači koji se bave tovom junadi iz domaćeg uzgoja više ne dobijaju 300 KM po grlu nego duplo, tj.600 KM. Još vidljivije povećanje je u uzgoju rasplodne stoke(ovaca i koza)gdje su poticaji s 15 KM, povećanni na 40 KM po grlu. Uvedeni su i poticaji za proizvodnju voća (šljiva, jabuka, krušaka, breskvi, nektarina,trešanja, višanja, smokava, marelica i maslina) koji do sada nisu poticani.

Opširnije...

Povećanja poticaja, daju velike rezultate

Strategijom razvoja poljoprivrede u narednih pet godina kojom predviđamo povećanje poticaja u poljoprivredi za 2015. godinu na 150 miliona KM, za 2016. Predviđamo 200 miliona KM, 2017. 250 miliona a za 2018. godinu 300 miliona KM ćemo osigurati našim proizvođačima adekvatnu potporu, kako za proizvodnje, tako i za neophodne investicije kao što smo se uvjerili i kod ovog proizvođača kojem je neophodno za daljnji razvoj izgradnja modernih proizvodnih objekata i za goveda i za ovce.

Opširnije...

Rasterećenjem plaća u proizvodnji bogatom Livanjskom kraju vraća se stari sjaj

Višeetničnost koja je najsnažnija Boljitkova odlika u cijeloj BiH, u oba njena entiteta, također je izražena i u ovom dijelu Boljitkove sve jače i jače organizacije. Upravo to bogatstvo različitosti, krasi i liste kandidata koji na osnovu dosadašnjeg rada i potreba građana, pred birače izlaze sa najkonkretnijim i najboljim predizbornim programom od svih političkih konkurenata.

Opširnije...

Boljitak će u Tuzlanskom kantonu uduplati rezultat

Mr.sci. Samir Kamenjaković, rođeni je Tuzlak, radiolog, koji je svoju doktorsku disertaciju odbranio na Univerzitetu u Sarajevu. Pored poslovnih obaveza, već nekoliko godina se uspješno bavi i politikom. Poslanik je u Skupštini TK, član Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak, predsjednik općinskog odbora Boljitka Živinice, te potpredsjednik Skupštine TK iz reda bošnjačkog naroda. Trudi se da svojim aktivinim učešćem u politici donese boljitak svojim sugrađanima, jer vjeruje i u ovu zemlju i u njene ljude. Smatra da će kvalitetan program koji predstavlja Narodna stranka Radom za boljitak donijeti dobre i kvalitetne promjene za Bosnu i Hercegovinu.

Opširnije...

Kalendar događanja

Srpanj, 2014

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned

Mladen Ivanković Lijanović

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak

Odlučan u namjeri provođenja općih gospodarskih reformi i obnovi ljudskih vrednota 1. listopada 2001. godine utemeljuje Narodnu stranku Radom za boljitak i postaje njen prvi predsjednik.

Opširnije...
2937551

K 10 – Hercegbosanska županija

22. 07. 2010

Ivica Matković- Kantonalni povjerenik

063-330-428

e-mail: ns.radom.za.boljitak@tel.net.ba

Adresa: Splitska b.b.

LIVNO

Ivica Matković – Povjerenik
063/330-428

Adresa ureda: Splitska b.b.

GRAHOVO

Ana Bašić – Povjerenica
063/230-359

Ratko Ivetić – potpredsjednik

063/402-296

Arežina Đorđe – tajnik

nsrzb.grahoo@gmail.comKomentiraj

Vidi sve vijesti...

 

Pratite nas na:

Iznesite vaše stavove, prijedloge i pitanja!  

  1. (obavezno)
  2. (valjan mail)
 

Vidi sve galerije...

Podržavate li Boljitkov prijedlog o ukidanju kantona u FBiH?

Glasaj

Rezultati

Loading ... Loading ...