Ћирилица Latinica

Povećanja poticaja, daju velike rezultate

Strategijom razvoja poljoprivrede u narednih pet godina kojom predviđamo povećanje poticaja u poljoprivredi za 2015. godinu na 150 miliona KM, za 2016. Predviđamo 200 miliona KM, 2017. 250 miliona a za 2018. godinu 300 miliona KM ćemo osigurati našim proizvođačima adekvatnu potporu, kako za proizvodnje, tako i za neophodne investicije kao što smo se uvjerili i kod ovog proizvođača kojem je neophodno za daljnji razvoj izgradnja modernih proizvodnih objekata i za goveda i za ovce.

Opširnije...

Rasterećenjem plaća u proizvodnji bogatom Livanjskom kraju vraća se stari sjaj

Višeetničnost koja je najsnažnija Boljitkova odlika u cijeloj BiH, u oba njena entiteta, također je izražena i u ovom dijelu Boljitkove sve jače i jače organizacije. Upravo to bogatstvo različitosti, krasi i liste kandidata koji na osnovu dosadašnjeg rada i potreba građana, pred birače izlaze sa najkonkretnijim i najboljim predizbornim programom od svih političkih konkurenata.

Opširnije...

Boljitak će u Tuzlanskom kantonu uduplati rezultat

Mr.sci. Samir Kamenjaković, rođeni je Tuzlak, radiolog, koji je svoju doktorsku disertaciju odbranio na Univerzitetu u Sarajevu. Pored poslovnih obaveza, već nekoliko godina se uspješno bavi i politikom. Poslanik je u Skupštini TK, član Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak, predsjednik općinskog odbora Boljitka Živinice, te potpredsjednik Skupštine TK iz reda bošnjačkog naroda. Trudi se da svojim aktivinim učešćem u politici donese boljitak svojim sugrađanima, jer vjeruje i u ovu zemlju i u njene ljude. Smatra da će kvalitetan program koji predstavlja Narodna stranka Radom za boljitak donijeti dobre i kvalitetne promjene za Bosnu i Hercegovinu.

Opširnije...

Skupa i neefikasna administracija guši domaću proizvodnju

'Dužničko ropstvo nas već sad snažno opterećuje. Sva silna zaduženja koja su neophodna u ovakvom uređenju Federacije BiH, lagano nas stežu oko vrata. Što se više zadužuje Federacija BiH, kantoni su u većem problemu. Jedno od rješenja je ukidanje kantona u Federaciji BiH. Svakako da to nije jedino rješenje ali uveliko je to jedna od mjera koja bi nas dovela do toga da pojeftinimo kompletnu administraciju koja nas opterećuje. Administraciju trebamo svesti na ono što je nužni nivo opterećenja“

Opširnije...

Boljitak u TK će uduplati rezultat

Sinoć (17.7.2014.) je u Tuzli održana sjednica Kantonalne organizacije Boljitka Tuzlanskog kantona. Sjednici su prisustvovali dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak iz reda hrvatskog naroda, dopremijer Federacije i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović i dopredsjednik iz reda bošnjačkog naroda, zastupnik u Skupštini TK, Mersed Šerifović. Aktivnim učešćem u radu Kantonalne organizacije i kvaliteti sjednice doprinijela je i zastupnica u Federalnom Parlamentu, Spomenka Mičić. „Narodna stranka Radom za boljitak je zbilja narodna stranka koja govori običnim narodnim jezikom, koja je bliska običnom građaninu i njegovim potrebama, i tu se ne osjeća politička i građanska nadobudnost koja je vrlo opasna i koja je pokazala čak i partijama koje su vrlo jake i koje su dobile najveći broj mandata da je ta doza nadobudnosti vrlo opasna u politici.

Opširnije...

Kalendar događanja

Srpanj, 2014

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned

Mladen Ivanković Lijanović

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak

Odlučan u namjeri provođenja općih gospodarskih reformi i obnovi ljudskih vrednota 1. listopada 2001. godine utemeljuje Narodnu stranku Radom za boljitak i postaje njen prvi predsjednik.

Opširnije...
2914411

K 10 – Hercegbosanska županija

22. 07. 2010

Ivica Matković- Kantonalni povjerenik

063-330-428

e-mail: ns.radom.za.boljitak@tel.net.ba

Adresa: Splitska b.b.

LIVNO

Ivica Matković – Povjerenik
063/330-428

Adresa ureda: Splitska b.b.

GRAHOVO

Ana Bašić – Povjerenica
063/230-359

Ratko Ivetić – potpredsjednik

063/402-296

Arežina Đorđe – tajnik

nsrzb.grahoo@gmail.comKomentiraj

Vidi sve vijesti...

 

Pratite nas na:

Iznesite vaše stavove, prijedloge i pitanja!  

  1. (obavezno)
  2. (valjan mail)
 

Vidi sve galerije...

Podržavate li Boljitkov prijedlog o ukidanju kantona u FBiH?

Glasaj

Rezultati

Loading ... Loading ...