• DelegacijI malezijske banke Al Hidayah prezentirana Strategija razvoja poljoprivrede 2015. – 2019.

     Dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerko Ivanković Lijanović danas je u Sarajevu u prostorijama resornog Ministarstva ugostio delegaciju Malezijske investicijske banke Al Hidayah koju predvodi izvršni direktor g. Muhammad Kamil Baharin u pratnji g. Rosli Yusoh, glavnog operativnog direktora i g. Ali Abd Jalal, konsultanta banke.

    Gosti iz Malezije predstavili su djelatnosti Al Hidayahe, prve islamske međunarodne investicijske banke u Maleziji koja posluje po načelima islamskog bankarstva, te nudi čitav niz financijskih proizvoda i usluga. G. Baharin je također izrazio interes ove banke da svoje djelatnosti proširi na Bosnu i Hercegovinu, a posebno na području poljoprivrede strateški jedne od najvažnijih grana za ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine u budućnosti.

    U tu svrhu predstavnici Al Hidayahe su predstavili prijedlog ekonomskog razvoja i mogućnosti nastupa u zajedničkim projektima na području poljoprivrede.

    Ministar Ivanković Lijanović je gostima predstavio djelovanje Ministarstva, s posebnim akcentom na međunarodne projekte i Strategiju razvoja poljoprivrede 2015. – 2019.

    Istakao je otvorenost Ministarstva za saradnju i izrazio nadu da će ovaj susret uroditi u budućnosti, zajedničkim projektima u nadi unaprjeđenja uslova razvoja poljoprivrede u BiH.

    IMG_6110 IMG_6101 IMG_6104