• Jerko Ivanković Lijanović degustirao domaće proizvode na 44. Gradačaćkom sajmu – aktuelni resorni ministar se nije ni pojavio

    Bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH (2011.-2015.) i kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. Jerko Ivanković Lijanović jučer (23.08.2017.) prisustvovao je svečanom otvaranju 44. Gradačaćkog sajma šljive – poljoprivrede i prehrambene industrije.

    Tim povodom posjetio je i štandove domaćih proizvođača te degustirao i podržao domaće proizvode.

    ”Posjetom jedinom značajnijem sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije, sajmu šljive u Gradačcu još jednom sam se uvjerio da imamo jako vrijedne stanovnike, bogatu i lijepu domovinu ali i veliku nebrigu aktualne vlasti za jednu od najvažnijih grana privrede, poljoprivredu. Još jednom sam saslušao mnoge proizvođače koji žele, hoće i mogu da rade i proizvode ali zbog nebrige vlasti propadaju. Značajan napredak u biljnoj i životinjskoj proizvodnji koju smo postigli zahvaljujući podršci koju sam osigurao u mom mandatu domaćim proizvođačima danas je ozbiljno ugrožen zbog izostanka podrške proteklih nekoliko godina.

     Za vrijeme mog mandata, podsjećam, kako je resorno Ministarstvo imalo svoj štand na ovom sajmu na kojem smo tako bili dostupni za sve informacije proizvođačima, imali priliku ugostiti visoke delegacije stranih zemalja radi unapređenja suradnje, a sve kako bi naši proizvođači imali kome prodati svoje proizvode”, razočarano je izjavio Jerko Ivanković Lijanović i dodao kako je ovogodišnji sajam dokaz koliko su izvarani i izdani proizvođači od strane vlasti s obzirom na činjenicu da se ove godine aktuelni federalni ministar poljoprivrede nije ni pojavio na otvaranju sajma, a kamoli da je organizovao štand koji bi bio na usluzi proizvođačima i svim posjetiocima sajma.

Comments are closed.