• Jerko Ivanković Lijanović proglašen ambasadorom projekta Banka koštane srži BiH

    Kandidat za člana Predsjedništva BiH na općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović, na donatorkoj večeri održanoj u Tuzli u nedjelju, 23.07.2017., proglašen je ambasadorom projekta Banka koštane srži  BIH čiji je inicijator NVO MALA.

    ”Velika je čast ali i odgovornost biti ambasador humanog projekta kao što je Banka koštane srži BiH. Hvala svima iz NVO Mala koji su skupili hrabrost i već godinama se bore da u nažalost nakaradnom zdravstvenom sistemu u našoj zemlji, naprave dobre stvari i obezbijede 1.500 tipiziranih uzoraka krvi kako bi se mogli priključiti evropskim i svjetskim asocijacijama banaka i spasiti mnoge živote u BiH.

    Dobrim ljudima, na čelu s direktoricom projekta Banke koštane srži Amela Suceska od srca zahvaljujem na dodjeli priznanja za amabsadora na održanoj donatorskoj večeri u Tuzli, što mi daje još veću i odlučniju odgovornost da se u narednom periodu izborimo za ukidanje kantona, uspostavimo zdravstveni sistem kakav zaslužuje svaki stanovnik u BiH bez strahovanja da li se smije razboliti i ko će o njemu brinuti.

    Ovim putem apelujem na vlasti i pozivam sve koji su u mogućnosti, da svaku narednu akciju i donatorsku večer koja će se u narednom periodu održavati u svim kantonima podrže i priključe se istoj te se aktivnije uključe u sto brže osnivanje Registra banke kostane srži u BiH. ZA BOLJITAK!” izjavio je kandidat za člana Predsjedništva BiH na općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović.

Comments are closed.