• Lijanović: Upravo Čović u savezništvu sa Dodikom pravi islamsku državu

    ”Ako je u Bosni i Hercegovini uopće moguće napraviti islamsku državu onda na tome upravo radi sam Dragan Čović svojim savezništvom s Miloradom Dodikom. Njihovo generiranje etničkih konflikata u državi i opstrukcija institucija te sprječavanje uspostave vladavine prava put su ka razoru unutar države.

    Međutim, treba razumjeti paniku koja proizilazi iz posljednjih javnih istupa Dragana Čovića jer je očito zajedno s Miloradom Dodikom svjestan sopstvenog poraza i njihovih rušilačkih politika.

    Zato se ne treba brinuti niti ozbiljno doživljavati posljednje i sve naredne slične izjave protkane etničkim konfliktom jer svakim danom sve više upravo svi stanovnici u BiH su odlučniji da naprave promjene i na Općim izborima 2018. godine izaberu pobjednike koji će voditi politike međusobne saradnje i time spriječiti i bilo kakvo formiranje islamskih, katoličkih, pravoslavnih ili sličnih državica”, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović kandidat za člana Predsjedništva na Općim izborima 2018. godine povodom posljednjih javnih istupa predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Comments are closed.