• Lijanović uvjerljivo pobijedio Čovića

    U okviru mjesečnog istraživanja, Facebook fan pagea ”Fejsbukovci u BiH”, u objavljenoj anketi u kojoj je postavljeno pitanje stanovnicima u BiH, korisnicima Facebooka, za koga će svoj glas dati na Općim iborima 2018. godine za člana Predsjedništva BiH, pobjedu je ubjedljivo protiv Dragana Čovića (348 lajkova) odnio Jerko Ivanković Lijanović (2413 lajkova). 

    Ovakav rezultat još je jedan od pokazatelja da su stanovnici BiH odlučni u namjeri da 2018. godine nakon Općih izbora naprave neophodne promjene i da zajedničkim snagama pobjede nacionalističke i šovinističke politike koje su vladale proteklih više od 20 godina i BiH i njene stanovnike dovele u stagnaciju.

    (Mustafa Handžić iz Visokog): ”Prvo čestitam građanima FBiH koji su smogli snage pokazati želju za promjenama koje će nas povući u Boljitak, a onda čestitam Jerki Lijanoviću koji je po anketi “pomeo” Dragana Čovića.
    Ovo je pokazatelj da građani BIH žele člana Predsjednisštva BiH koji će jednoglasno raditi u interesu svih u BIH. 
    Zato je Jerko Lijanović najbolji izbor, jer njegova politika jednakopravnosti svih građjana i politika ukidanja kantona može biti generator razvoja društva i države gdje neće biti mjesta za etnička geta. Bravo Boljitak” , jedan je od stotina komentara koji se našao ispod objave rezultata ankete.

Comments are closed.