• Stanovnici Kalesije podržali kandidaturu Jerke Ivankovića Lijanovića za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018.

    Kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine jučer (subota) na poziv stanovnika Kalesije posjetio je ovu općinu TK u kojoj je dobio podršku za svoj rad i kanditadurtu na narednim izborima 2018. godine.

    ”Nezadovoljni radom i zalaganjem aktuelne vlasti u FBiH, nebrizi o poljoprivrednicima i mladima koji svakim danom odlaze iz svog mjesta u inostranstvo trbuhom za kruhom potaklo je stanovnike Kalesije s kojima sam svaki dan u komunikaciji i putem svog Facebook fan pagea da me pozovu u Kalesiju da razgovaramo o egzistencijalnim aktuelnim problemima te što je najvažnije rješenjima za takvo stanje koje Boljitak i ja nudimo kroz Pogram za 10.

    Ono što je sada moja još veća zadaća, nakon ovog sastanka i enormno velike podrške koja je i iznad mojih očekivanja, jeste da nastavim sa svojim radom i zalaganjem na provedbi Boljitkovog Programa za 10.

    Izmjene Ustava FBiH i ukidanje kantona u FBiH, ukidanje doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru, Strategija razvoja poljoprivrede 2019.-2026. koja predviđa poticaje za proizvodnju hrane od 3,1 milijardu KM, između ostalog, najvažniji su strateški koraci koje ćemo, nakon pobjede na Općim izborima 2018. godine, koja je zagarantovana, posebno i nakon ovakve podrške u Kalesiji, provesti i napraviti zajedno neophodne i željno očekivane promjene i Federaciju, kao i cijelu BiH u kojoj će svaki stanovnik imati priliku živjeti od svog rada na svojoj rodnoj grudi”, izjavio je nakon posjete Kalesiji Jerko ivanković Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine.

Comments are closed.