• Stanovnici Živinica podržali Boljitkov ”Program za 10”

    Kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. Jerko Ivanković Lijanović u prisustvu predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak Mladena Ivankovića Lijanovića, Boljitkovih zastupnika u Skupštini TK Izeta Jajičevića i Zijada Suljkanovića te ministrice pravde TK Ivane Kulić sinoć (utorak, 09.05.2017.) je stanovnicima Živinica u sali BKC-a prezentirao Boljitkov ”PROGRAM ZA 10” čijih deset mjera koje Boljitak planira provesti nakon Općih izbora 2018. godine garantuju ekonomski i socijalni oporavak stanovnika BiH.

    ”Ukidanje kantona u FBiH, ukidanje doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru i Strategija razvoja poljoprivrede do 2026. godine neke su od stavki ”Programa za 10” s kojima ćemo u cjelosti nakon pobjede na izborima 2018. godine provesti sve mjere programa.

    Izmjene Ustava FBiH ključne su za uštede do 500 miliona KM ukidanjem pozicija velikog broja premijera, ministara, zastupnika te njihovih vozača, tajnica i silne trome administracije koja troši novac građana i ostavlja njih bez posla tjerajući ih u zemlje EU trbuhom za kruhom”, između ostalog naglasio je Jerko Ivanković Lijanović te dodao kako je i ukidanje doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru prema Boljitkovom prijedlogu neizostavan korak ka ekonomskom oporavku jer kako kaže: ”Nečuveno je da vrijedni stanovnici BiH koji teško zarade svoje plaće državi moraju platiti 70% na iste. Također na taj način, ukidanjem  doprinosa na plaće do iznosa od 1.000 KM bi postigli i konkurentnost našeg rada u proizvodnji i stvorili prostor za nova zapošljavanja i daleko veće plaće za sve one koji žele raditi i živjeti od vlastitog rada.”

    Također, Jerko Ivanković Lijanović prezentirao je i Strategiju razvoja poljoprivrede do 2026. godine, koja je doživjela veliku podršku i od velikog broja prisutnih poljoprivrednika u BKC u Živinicama. ”Dovoljna proizvodnja hrane za potrebe vlastitog stanovništva iz sigurnosnih razloga, obrađene sve zemljišne površine radi dugoročnog očuvanja istih, prenošenje sredstava za razvoj poljoprivrede na EU kad postanemo član, opstanak stanovništva na ruralnim područjima, ključni su ciljevi Strategije koja provedbom do 2026. godine predviđa poticaje za proizvodnju hrane od 3,1 milijardu KM i garantuje oporavak poljoprivrede te je dovodi u jednu od strateških odrednica BiH za njenu budućnost i opstojnost s obzirom na sve naše resurse kojima raspolažemo, a koje vladajuća koalicija trenutno uništava”, zaključio je Jerko Ivanković Lijanović koji je i u Živinicama dobio podršku iznad očekivanja od stanovnika ove općine za svoju kandidaturu za člana Predsjedništva na Općim izborima 2018. godine.

Comments are closed.