• Mladen Ivanković Lijanović

  Ime                             Mladen Ivanković-Lijanović

  Adresa                                    Trnska cesta 171, 88220 Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina

  Datum rođenja         22. 08. 1960. godine

  Mjesto rođenja         Selište, Bosna i Hercegovina

  OBRAZOVANJE

  Univerzitet ,,.Džemal Bijedić” Mostar, Bosna i Hercegovina

  Diploma ,,Inženjer strojarstva”

  Srednja tehnička škola Mostar

  Osnovna škola Široki Brijeg

  RADNO ISKUSTVO

  2005 – 2006.             Profesionalno zaposlen u Narodnoj stranci Radom za boljitak.

  2003 – 2004.             U siječnju 2003. godine postaje Predsjednik Nadzornog odbora Društva Lijanovići d.o.o. jedne od najvećih privatnih kompanija u Bosni i Hercegovini.

  2001 – 2002.                         U ožujku 2001. godine gosp. Ivanković-Lijanović je imenovan na dužnost ministra bez lisnice u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine zaduženog za praćenje razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

  2000 – 2001.            Početkom 2000. postaje članom Nadzornog odbora Društva Lijanovići d.o.o. koje pored osnovne djelatnosti u mesnoj industriji broji još deset supsidijarnih tvrtki koje se bave različitim djelatnostima od informatičke do trgovine naftom i naftnim derivatima.

  1981 – 2000.                         Nakon završenog fakulteta profesionalno se zapošljava u obiteljskoj tvrtki “Lijanovići d.o.o.”, čiji je bio i  suvlasnik (25% vlasništva), a u čijem radu sudjeluje od njenog osnivanja kao samostalne radnje od 1981 godine. U ovom razdoblju gosp. Ivanković-Lijanović je radio na poslovima tehničkog direktora i direktora za razvoj Društva Lijanovići d.o.o.. U tom razdoblju Društvo Lijanovići d.o.o. izrasta u jednu od vodećih privatnih tvrtki u regiji. Kao direktor za razvoj gosp. Ivanković-Lijanović je intenzivno radio na usvajanju novih tehnologija, kruna čega je dobivanje certifikata ISO 9001 i    HACCP za Mesnu industriju „Lijanovići d.o.o.“ čime u to vrijeme postaje jedina u ovom dijelu Europe, a i jedna od rijetkih tvrtki u Europi, koja posjeduje ova dva certifikata.

  Odlučan u namjeri provođenja općih gospodarskih reformi i obnovi ljudskih vrednota 1. listopada 2001. godine utemeljuje Narodnu stranku Radom za boljitak i postaje njen prvi predsjednik.

  Sada radi profesionalno u stranci i obavlja dužnost predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak.