• Pokušaj izjednačavanja agresora i žrtve!

    Pokušaj izjednačavanja agresora i žrtve, najavom iz Republike Srpske dolaska na mjesto stradanja i obilježavanja godišnjice pogibije vojnika JNA  u koloni na Brčanskoj malti.
    Opštinski odbor Narodne stranke Radom za boljitak ovim putem želi da upozori sve političke faktore da se ne koriste bolom porodica žrtava proteklog rata, u dobijanje jeftinih političkih poena a pogotovo da ne pokušavaju da izazovu incidente, manipulirajući sa još svježim traumama stradalnika proteklog rata, kako bi dokazali da je suživot na ovim prostorima nemoguć i kako bi podizanjem nacionalnih tenzija podijelili ove napaćene ljude na “naše” i “njihove” i time sebi omogućili opstanak na vlasti.  Katastrofalna zamjena teza da je ljudima bitnije kojem korpusu pripadaju, od toga da li imaju šta da jedu, je već viđena stvar u ovoj zemlji i dubokog smo ubjeđenja da će građani ove zemlje to konačno prepoznati i kazniti ove o kojima najbolje govore njihova djela i vladanje ovom zemljom u proteklih petnaestak godina. Za građane Republike Srpske kojima je neko stradao u koloni preporučujemo da pokrenu postupak odgovornosti ljudi koji su natjerali mlade vojnike da sjede na granatama i eksplozivu ( adresa: Dubajić i oficiri slicni njemu), jer su oni najveći krivci za to što se desilo a sad bi ti isti, perući sebe od odgovornosti svalili  krivicu na ljude koji su branili svoj grad (Ilija Jurišić i drugi).

    Mi smo sigurni da će pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uz podršku građana obezbijediti potpunu sigurnost najavljenog skupa i time dokazati da je Tuzla bila i ostala najsvjetlija tačka bosanskohercegovačkog neba. Građani Tuzle će dostojanstvom odgovoriti na još jedan pokušaj da se destabilizira i uzdrma ovaj slobodarski grad.

    Na žalost nismo sigurni da se ovi pokušaji neće nastaviti i u drugim mjestima kako bi izazvali incident, koji neko očito željno iščekuje u ovoj izbornoj godini. Dozvole za održavanje ovakvih skupova se izdaju na višim nivoima (po preporuci OHR-a i drugih utjecajnih ino faktora), uz obrazloženje da to doprinosi pomirenju na ovim prostorima. Preporuka i za njih; ukoliko ste htjeli da dođe do pomirenja na ovim prostorima trebali ste savjetovati građane Republike Srpske da posjete Klinički centar Tuzla i da se zahvale liječnicima,sestrama i drugom osoblju na brizi, njezi i liječenju pripadnika JNA i rezervista nakon događaja na Brčanskoj malti.