• Rasterećenjem plaća u proizvodnji bogatom Livanjskom kraju vraća se stari sjaj

    20.07.14. Detalj sa sastankaUspješan nastavak zacrtanih ciljeva u predizbornom periodu iz 2010. godine, moguć je provedbom mjera utkanih u ovogodišnji Program Boljitka, za period 2014.-2018., zaključak je sa sinoć (subota 19.07.2014.) održane sjednice Boljitkove Kantonalne organizacije Livanjskog kantona.

    Sjednica je održana u Drvaru, a istoj su nazočili dopredsjednik Boljitka iz reda hrvatskog naroda, dopremijer Federacije BiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Livanjskog kantona Ilija Šljivić, Boljitkovi kantonalni zastupnici i općinski vijećnici u ovom kantonu.

    Višeetničnost koja je najsnažnija Boljitkova odlika u cijeloj BiH, u oba njena entiteta, također je izražena i u ovom dijelu Boljitkove sve jače i jače organizacije. Upravo to bogatstvo različitosti, krasi i liste kandidata koji na osnovu dosadašnjeg rada i potreba građana, pred birače izlaze sa najkonkretnijim i najboljim predizbornim programom od svih političkih konkurenata.

    Veliki poljoprivredni potencijal ovoga kraja i mogućnosti za razvoj svih proizvodnih djelatnosti upravo na području Livanjskog kantona najsnažniji su argument za opravdanost Boljitkove inicijative za rasterećenje rada u proizvodnom sektoru. Izmjene i dopune Zakona o doprinosima u proizvodnom sektoru, u ovom dijelu BiH zasigurno će ostaviti veliki broj ljudi koji žele napustiti svoju rodnu grudu.

    Raditi i živjeti od svoga rada, jedna je od osnovnih poruka kojom će se obraćati budući kandidati Narodne stranke Radom za boljitak u Livanjskom kantonu.