• Alma Čardžić: Žene, kantone kao karcinome moramo otkloniti

    07.03.14. Alma Cardzic”Smatram da su žene u BiH zbog ovakvog političkog sistema, a najviše zbog katastrofalnog odnosa najodgovornijih političkih lidera u ovom momentu, doslovno marginalizirane, omalovažavane ili su u ”najboljem” slučaju marionete tim nesposobnim liderima. Boljitak je za sve ove godine svog postojanja zagovarao praktična i svrsishodna rješenja za uređenje života svih građana, pa tako i žena. U ovom trenutku ukidanje kantona u FBiH neophodno je svima nama i smatram da ukidanjem 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata možemo doći do smanjena diskriminacije žene u društvu, odnosno do ublažavanja katastrofalnih posljedica koje generiraju nesposobni lideri u ovoj zemlji. Kantoni su karcinomi za ovo društvo i pozivam sve majke, sestre, supruge, kćerke, sve dame koje su  stoljećima bile stub opstojnosti BiH, a to će i dalje ostati, da podignu svoj glas protiv ovakvog nakaradnog sistema u kojemu  one nemaju svoju svijetlu budućnost i njihov boljitak je neizvjestan.

    Ponosna sam na činjenicu da sam dio političkog projekta koji s velikom pažnjom pristupa ulozi žene u političkom djelovanju i svim ženama kroz aktivnosti ”Žena za boljitak” daje mogućnost da ravnopravno učestvuju u donošenju političkih odluka i stvaraju ambijent u kojem je žena ravnopravna sa svim svojim kolegama.

    Neka nam svaki naredni 8. mart bude dan kada ćemo moći reći da smo ostvarile boljitak u svim segmentima našeg djelovanja, neka nam svaki naredni 8. Mart bude sretniji, vedriji, a neka svaka majka, sestra, kćerka, supruga i svaka žena tokom cijele godine bude više voljena poštovana i uvažavana”, izjavila je Alma Čardžić, Boljitkova zastupnica u Predstavničkom domu i članica neformalnog Kluba parlamentarki u Parlamentu  FBiH.