• Boljitak će odlučiti ishod utrke za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

  Program 10 za desetkuČlanovi i simpatizeri Narodne stranke Radom za boljitak svojim glasovima odlučit će koji će to kandidat postati bošnjački član Predsjedništva BiH.

  Onaj kandidat koji u svoju predizbornu platformu bude ugradio i zagovarao Boljitkove politike i mjere, osvojit će podršku Boljitkovih članova i simpatizera.

  Naš PROGRAM 10 ZA „desetku“ podrazumijeva:

   

  1. UKIDANJE KANTONA I JAČANJE LOKALNE SAMOUPRAVE;
  2. UKIDANJE DOPRINOSA NA PLAĆE U PROIZVODNOM SEKTORU;
  3. OSIGURANJE DOVOLJNO HRANE ZA VLASTITO STANOVNIŠTVO;
  4. ZA BOLJITAK SUTRA UŠTEDI ENERGIJE DANAS;
  5. IZGRADNJA SAOBRAĆAJNE INFRASTRUKTURE U FUNKCIJI PRIVREDE I GRAĐANA;
  6. OSIGURANJE RAČUNARA SVOJ DJECI
  7. SVIM GRAĐANIMA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE;
  8. SMANJENJE KORUPCIJE UVOĐENJEM E-UPRAVE;
  9. DJEČIJI DOPLATAK ZA SVAKO DIJETE;
  10. RADOM ZA BOLJITAK, RADNIM LJUDIMA VRATITI VJERU I DOSTOJANSTVO DA RADE I ŽIVE OD SVOG RADA.

  Narodna stranka Radom za boljitak se već 12 godina bori za boljitak svih građana Bosne i Hercegovine, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, socijalni status ili starosnu dob. Svakodnevni kontakt sa građanima u iz cijele BiH, pokazuje nam da smo na pravom putu i da su građani prepoznali naš rad, trud, zalaganje i borbu.

  Oni kandidati za članove Predsjedništva BiH koji prihvate principe PROGRAMA 10 za „desetku“, oni koji prepoznaju naše vrijednosti i naše politike, imat će punu podršku Narodne stranke Radom za boljitak.

  Boljitak nije predložio kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali će na ovim izborima, baš kao i na prethodnim, nastupiti u FBiH i RS sa preko 400 kandidata, među kojima su ravnomijerno prisutne žene, mladi, privrednici, nezaposleni, poljoprivrednici, profesori, radnici, Hrvati, Srbi, Bošnjaci i kandidati koji se izjašnjavaju kao ostali. Smatramo da ova raznolikost može osigurati boljitak svima nama koji želimo ostati na svojoj rodnoj grudi i živjeti od svoga rada.

  Zbog toga, pozivamo sve građane BiH, sve birače da na narednim izborima iskoriste svoje pravo da odaberu one koji konkretnim rješenjima žele osigurati smanjenje nezaposlenosti, budućnost mladima a starima sigurnost, kao i put BiH ka EU i NATO savezu.

  Svi vi koji ste se kandidirali za članove Predsjedništva BiH, molimo Vas da svojom retorikom ne skrećete pažnju sa najvažnijih problema svih građana ove zemlje. Također, molimo Vas da u skladu sa principima demokratije i fer političke borbe, a ne jezikom mržnje, cjelokupnoj javnosti predočite konkretne mjere za nove investicije, za nova radna mjesta, za nove uštede, za zaštitu i poticanje domaće proizvodnje i da snagom argumenata dođemo do najboljih rješenja.