• Boljitak USK: Pravna država mora profunkcionisati

  01.08.2014. Narodna stranka Radom za boljitak USKVladavina prava i pravna država u Bosni i Hercegovini moraju profunckionisati, a korupcija među građanima Bosne i Hercegovine ne smije biti stil života, osnovna su načela po kojima se vodi Narodna stranka Radom za boljitak u okviru svog političkog djelovanja svih dvanaest godina postojanja.

  Pojedini mediji jučer su javnost izvijestili kako su pripadnici Federalne uprave policije, jučer u popodnevnim satima priveli zastupnika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije BiH Hasana Samardžića, kao i Ivicu Knezovića, člana Nadzornog odbora Razvojne banke FBIH.

  Tim povodom, ali i povodom aktualne političke situacije u USK i BiH, kantonalna organizacija Boljitka, danas je u Bihaću održala konferenciju za novinare.

  „Narodna stranka Radom za boljitak podržava sve institucije koje rade na vladavini prava i borbi protiv korupcije. Upozoravamo da iste ne bi trebalo da su u funkciji izborne kampanje i diskreditacije određenih političkih stranaka i kandidata u BiH. Izražavamo uvjerenje da naši kandidati nisu umiješani u bilo kakve nezakonite radnje.“, izjavio je danas u Bihaću Besim Šarić, predsjednik kantonalne organizacije Boljitka USK.

  Između ostalog, Boljitak USK danas se osvrnuo i na ranije predložene mjere i aktivnosti stranke za naredni period.

  „ Mladi Za boljitak umjesto odlaska sa rodne grude, žele ukinuti kantone u FBIH. Ogromna stopa nezaposlenosti, zastoj u realnom sektoru i katastrofalna ekonomska i socijalna situacija  jedina je slika s kojom se mi mladi nakon završenih škola i fakulteta susrećemo“, dodala je Dalila Demirović, Boljitkova kandidatkinja ispred Mladih Za boljitak za Skupštinu USK na narednim izborima.01.08.2014. Detalj sa press konferencije Narodne stranke Radom za boljitak USK