• Boljitkov ministar Ilija Šljivić mljekare HBŽ-a vodi ka EU tržištu

    preuzmiDanas su u službenoj posjeti Mljekari Livno boravili predstavnici ministarstva, poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije na čelu s Boljitkovim ministrom Ilijom Šljivićem.

    Boljitkovog ministra Šljivića i njegove suradnike primio je direktor Mljekare Željko Marijan, a razlog ove posjete je sagledavanje cjelokupne problematike vezane za proizvodnju, otkup i izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda.  Naime, zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju ova mljekara je izgubila 70 % svoga izvoznog tržišta i sada kroz niz drugih projekata pokušava održati onu razinu proizvodnje koju su imali do tada, odnosno do uređenja zakonske regulative koja će im omogućiti ponovni izvoz ne samo u Hrvatsku nego i u sve članice Europske unije.

    Dogovoreno je da direktor Mljekare Livno u narednih nekoliko dana na adresu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i adresu Vlade Hercegbosanske županije dostavi cjelokupnu informaciju o trenutnom stanju u Mljekari vezanu za otkup mlijeka, suradnju s kooperantima, izvozom sira na prostor Europske unije i informaciju o eventualnim negativnim posljedicama koje bi mogle uslijediti ukoliko Europska unija ne dozvoli izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda sa prostora Bosne i Hercegovine u Europsku uniju. Gosp. Marijan je istaknuo da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je danas imao priliku primiti ovo izaslanstvo i bez obzira na realizaciju današnjih razgovora izrazio je zahvalnost jer je ovo prvi službeni posjet nekog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od formiranja ove županije općenito.