• Boljitkove politike na Ilidži obezbjedile 500 KM unesrećenima u poplavama

    27.06.14. Kemal CorboPredsjednik Kluba Boljitkovih vijećnika u OV Ilidža jučer je na je redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidžai podnio inicijativu da se rebalansom budžeta predvide sredstva za nadoknadu šteta ugroženim područjima i pojedincima čime bi pokazali da je interes građana uvijek na prvom mjestu.

    ”Mi u Boljitku tokom dvanaest godina svog djelovanja uvije smo svojim programskim načelima isticali kako je zadatak jačih da pomognu slabijima od sebe. Svi nemili događaji i poplave koje su preživjeli naši građani opomena su nam i zadatak da sada više nego ikada pokažemo ljudsko, pa onda političko lice. Solidarnost sa realnim potrebama građana u situaciji elementarne nepogode treba da je zadatak prije svega nas političara, u ovom slučaju vijećnika, koji barem u ovom tijelu mogu doprinjeti kroz zakonske regulative da se što hitnije i kvalitetnije pomogne  unesrećenima u poplavama.

    Na posljednjoj sjednici OV Ilidža na kojoj je tretiran rebalans, uvrštena su sredstva za ove svrhe, na inicijativu Boljitkovog kluba vijećnika, uz popratni zaključak da se svakom pojedincu koji je pretrpio nepogode dodijeli jednokratna pomoć u iznosu od 500 KM, kojih je do ovog trenutka u jedinstvenom organu bilo registrovano preko 100 pojedinačnih slučajeva. Uz sve to neophodno je napomenuti da su usvojeni amandmani Boljitkovih viječnika usmjereni ka rekonstrukciji ulica Tukovi i Rate Dugonjića, te ucjevljivanje potoka kojim protiču fekalije u naselju Gladno polje. Ovim putem pozivam sve nivoe vlasti i na višim nivoima da budu ljudi, da prepoznaju i solidarišu se s unesrećenima i po hitnim postupcima usvoje sve one dobre stvari koje će biti od značaja za brže prevazilaženje krize u kojoj se nalaze svi unserećeni građani koji su preživjeli poplave”, izjavo je Kemal Čorbo, Boljitkov vijećnik u OV Ilidža.