• Cilj Boljitka je hitno spašavanje građana

    10.05.14. Cilj Boljitka je hitno spasavanje gradana”Otvaranje 100.000 novih radnih mjesta putem ulaganja u razvoj realnog sektora, povećanje poljoprivrednih poticaja, te ukidanje doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru gdje bi praktično jednim potezom eliminirali sivu ekonomiju, te naš rad napravili daleko konkurentnijm nego što je je to sada, strateške su odrednice koje će Boljitak u RS-u u narednom periodu zagovarati u cilju stvaranja ekonomske i socijalne klime dostojne za svakog građanina”, zaključeno je sinoć na održanoj sjednici Regionalnog odbora Narodne stranke Radom za boljitak Banja Luka.

    ”Bitno je naglasiti da ukidanjem doprinosa u proizvodnom sektoru bi stvorili uvjete da poslodavci i njihove bilanse budu kreditno sposobnije, te da se tako poslodavci mogu kvalitetnije zadužiti i investirati u radna mjesta. Samim tim ćemo učiniti da se i domaći  i strani investitori zanimaju za proizvodnju u BiH i da taj proizvodni sektor bude motor za daljnji razvoj zemlje. Jedino zdrava konkurencija stvara kvalitet, a vlastita inicijativa boljitak domaćoj privredi”, pojasnio je na sjednici u prilog zaključku dopredsjednik stranke, dopremijer i ministar poljoprivrede, vodorivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Jerko Ivanković Lijanović.

    Prisutnim Boljitkovcima na sjednici obratio se i član Predsjedništva Boljitka iz reda srpskog naroda, Goran Vajkić koji je konstatovao da u RS-u trenutno postoji veći broj penzionera nego zaposlenih. ”To je apsurd, jer oni koji su zaposleni u biti pune penzione fondove, tako da je alarmantno vrijeme da se zapitamo o daljem ionako urušenom i katastrofalnom ekonomskom opstanku RS-a kojeg nesposobne vladajuće elite u ovom entitetu su dovele u takvo stanje. Svakodnevno mazanje očiju napaćenim građanima i bacanje prašine u lice s kojekakvim analizama kako je RS napredniji entitet koji se ovaj put nije zadužio kod MMF-a, već je kredit uzeo kod druge države, nigdje ne objašnjava da svako zaduženje, koje nije strateški i ekonomski isplativo na kraju će vratiti upravo porezni obveznici, odnosno građani. Narodna stranka Radom za boljitak kao jedina višeetnička stranka i ovdje u RS-u i Banja Luci odlučna je zalagati se za donošenje ekonomskih mjera koje garantuju nove vrijednosti i nova radna mjesta. Pozivam sve one građane, koji su prozreli lažna obećanja vladajućih elita u RS-u i osjetili ih na svojim leđima, da na narednim izborima kazne iste te politike i prepoznaju one projekte koje konkretnim i jasnim prijedlozima i radom obećavaju boljitak ekonomije kako RS-a, tako i cijele BiH”, zaključio je Goran Vajkić.10.05.14. Detalj sa sastanka 10.05.14. Goran Vajkic