• Demant u povodu laži Dnevnog avaza

    22.05.14. Klub zastupnika Boljitka u ZD PFBiH”U ime Kluba zastupnika Narodne stranke Radom za boljitak u Zastupničkom domu parlamenta FBiH demantiram navode koji stoje u naslovu teksta danas objavljenog na portalu Dnevnog avaza kako su ”SDP i NSRZB glasali protiv da krivično odgovaraju oni koji budžetska sredstva troše nesavjesno”.

    Pokušajem još jedne obmane javnosti i građana, nevještim spinovima i zamjenom teza, Dnevni avaz nastavlja plasirati gnusne laži protiv svega onoga za što se Boljitak zalaže svojim djelovanjem. 

    Naime, Klub zastupnika Narodne stranke Radom za boljitak na današnjoj sjednici ZD PFBiH nije bio za to da predloženi Zakon o dopunama Kaznenog zakona FBiH bude razmatran po hitnom postupku. Tekstom Dnevnog avaza željelo se tendenciozno prikazati tobože kako Boljitak štiti funkcionere, ministre, direktore, članove upravnih i nadzornih odbora u Federaciji BiH koji nesavjesno troše budžetska sredstva i da ne treba da odgovaraju krivično, što je notorna laž. Odgovaranje pred institucijama pravde onih koji rade netransparentno, krše zakone i nepoštivaju vladavinu prava za Boljitak je neupitno. Smatramo da takav prijedlog ne iziskuje hitni postupak i da se može i treba naći na dnevnom redu prema potrebnoj redovnoj proceduri.

    Također, javnost koja nije upoznata, želimo informisati o činjenici da upravo kolege iz Kluba zastupnika SBB-a u ZD Parlamenta FBiH su ti koji su do sada na sjednicama uvijek glasali protiv bilo koje hitne procedure i to baš u momentima kada je to bilo neophodno. Sada koriste krizni momenat i predizborno vrijeme da za sebe kreiraju određene kvazi populističke poene.

    Tim povodom, podsjećamo, da su upravo zastupnici SBB-a koji rade nevješte spinove kojima nastoje obmaniti javnost i građane glasali protiv izmjena Ustava Federacije BiH na posljednjoj održanoj vanrednoj sjednici PD PFBiH i tako rekli NE godišnjim uštedama do 500 miliona KM. Podsjećamo da je baš to bio momenat za hitno donošenje bitnih odluke za boljitak građana FBiH”, izjavio je danas u Sarajevu Vlado Ivanković Đera, predsjednik Kluba zastupnika Narodne stranke Radom za boljitak u ZD Parlamenta FBiH.