• Građani BiH zaslužuju jeftiniju i efikasniju državnu upravu

    25.06.14. Jerko Ivankovic Lijanovic s Boljitkovim stipendistom Seadom Omeragicem”Dodjelom stipendije našem mladom sugrađaninu Seadu Omeragiću, koji je učestvovao na Boljitkovom fan pageu u procesu osvajanja iste, Narodna stranka Radom za boljitak je pokazala da ide korak dalje. Naime, mi ovakvim aktivnostima i našim prisustvom na društvenim mrežama koračamo putem ka budućnosti i digitalizaciji u BiH. Podržavamo sve mlade ljude koji prate trendove, edukuju se, koriste internet i aktivni su na društvenim mrežama s obzirom da i Boljitkov Program za period 2014. – 2018. godine predviđa značajne iskorake u informatizaciji društva i procesa u BiH. Neki od Boljitkovih ciljeva koje će zagovarati u narednom periodu biti će i besplatan internet u svim gradovima BiH, nesmetano i transparentno glasanje putem interneta, kao i to da svoj djeci u osnovnim i srednjim školama dodijelimo neophodna računala za edukaciju i informatizaciju kako bi imali spremne kadrove za što efikasniju i jeftiniju državnu e-upravu u budućnosti”, izjavio je danas u Tuzli, Boljitkov dopredsjednik, dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Jerko Ivanković Lijanović nakon što je sretnom Seadu Omeragiću iz Gradačca, korisniku Boljitkovog Facebook fan pagea uručio zasluženu stipendiju od 500 KM.

    Naime, Sead Omeragić, Boljitkov sretni stipendista jedan je od od hiljada Boljitkovih fanova koji je učestvovao u Boljitkovom stipendiranju na fan pageu: https://www.facebook.com/NarodnaStrankaRadomZaBoljitak, u maju ove godine, čije je ime izvukao dopredsjednik Boljitka Jerko Ivanković Lijanović:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZqiAhZYrZ9c

    (link izvlačenja stipendije).

    ”Ovim putem Narodnoj stranci Radom za Boljitak i ministru Lijanoviću od srca zahvaljujem na stipendiji. Facebook fan page Boljitka pratim redovno jer imaju jako zanimljive i aktuelne sadržaje i razlikuju se od drugih političkih stranaka. Ja do sada nisam bio član Boljitka al’ u narednim danima obavezno ću u svom Gradačcu posjetiti ured Boljitka i postati član. Pozivam sve korisnike FB-a da prate Boljitak na društvenim mrežama i možda neko od vas bude imao sreće kao što sam ja”, rekao je Sead Omeragić, Boljitkov sretni stipendista.