• Građanima Tuzle vratite staru cijenu vode

    Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla usvojena su dva zaključka koje su predložili vijećnici Narodne stranke Radom za boljitak. Prvim se nalaže vraćanje starih cijena vode, a drugim se zbog dugovanja Elektroprivrede, koja duguje oko 5 miliona KM, nalažu sveobuhvatne mjere za naplatu okolišnih naknada.

    I pored jasno definisanih zaključaka, po već ustaljenoj praksi aktualnih birokrata, koji ne provode zakone i zaključke i koji opstruišu napredak ovoga društva, postoji opravdana sumnja u moguće ignorisanje i izostanak realizacije ovih zaključaka.

    Narodna stranka Radom za boljitak Tuzla traži hitno vraćanje starih cijena vode za građane Tuzle i insistiramo na djelovanju općinske administracije Tuzla i Upravnog odbora „Vodovoda“, kako bi se u djelo provele odluke Općinskog vijeća, kojima pokušavamo bar malo sačuvati kućne budžete građana, koje svakodnevno pustoši aktualna vlast. Kad je riječ o naknadama koje Elektroprivreda duguje gradu, također, pozivamo općinsku administraciju da bez odlaganja povede razgovore sa menadžmentom ovog državnog preduzeća u cilju što brže i efektnije naplate potraživanja.