• Istinski branitelji ne smiju biti žrtve lažnih branitelja

    29.12.2012. logoPozivamo sve istinske, hrabre i poštene branitelje iz ZHŽ, da dostave svoju dokumentaciju izravno Federalnom ministarstvu branitelja, kako bi im se isplatile naknade (invalidnine) na koje imaju, zakonom utemeljeno, pravo. Ovo je zaključak s kojim su članovi Županijskog povjerenstva Narodne stranke Radom na održanom sastanku uputili poziv braniteljima.

    Boljitak ZHŽ smatra kako nije pošteno, ni ljudski da šačica lažnih branitelja koji očito nemaju valjanu dokumentaciju drži u šaci sve poštene branitelje zarad svojih interesa. Blokiranjem rada općinskih ureda u ZHŽ, lažni branitelji štite samo svoje interese, jer onaj tko ima valjanu dokumentaciju o sudjelovanju u HVO,  nema od čega strahovati. Pravi branitelji i domoljubi nemaju ništa protiv revizije i ne trebaju ispaštati zbog ”bukadžija” kojima ne odgovara provjera, jer strahuju od nalaza revizorskih timova.

    S obzirom na novonastalu situaciju u koju su dovedeni istinski branitelji HVO-a, da ispaštaju ni krivi ni dužni, zbog obustave invalidnina ratnim stradalnicima u ZHŽ, mi iz Županijskog povjerenstva Boljitka smo voljni pomoći, na svaki način, stvarnim braniteljima kako bi što prije dobili svoje naknade.