• Izbori za Parlament EU građanima BiH poziv na pažnju

   Logo Boljitka

   

  Izbori za članove Evropskog parlamenta održani proteklog vikenda, za građane BiH predstavljaju veoma važan trenutak na njihovom putu ka EU. Njihove odluke 12.10. ove godine kada svoju sudbinu povjeravaju onima koje će birati za naredne četiri godine predstavljaju najbitniji momenat za naredni period i sudbinu ove zemlje.

  Pojedini zvaničnici iz EU u proteklom periodu upozoravali su predsjednike vodećih stranaka u BiH da moraju sa riječi preći na djela, da su životi građana BiH u njihovim rukama i da je Bosna i Hercegovina upravo zbog takve situacije faktor nestabilnosti cijelog regiona.

  Došao je trenutak se da se okupimo i definiramo budućnost Unije” , rekao jepredsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i pozvao je u ponedjeljak europske snage da se “okupe”, nakon dobrog rezultata euroskeptičnih stranaka na europskim izborima u nedjelju.

  Temelj za takvu izjavu leži u veoma dobrom rezultatu stranaka koje u prvi plan žele zaštititi interese svojih zemalja bez velike brige za široku porodicu EU, za njeno širenje i jačanje. Dobar izborni rezultat „euroskeptika“ za građane Bosne i Hercegovine znači sljedeće:

  –          Obratite pažnju na narednim izborima vi obespravljeni i dajte glas onima koji zagovaraju suživot, onima koji višeetničnost smatraju kao prednost, a ne kao barijeru

  –          Obratite pažnju vi nezaposleni kome dajete glas na narednim izborima jer odnos institucija EU prema nezaposlenima iz BiH nismo sigurni da će biti dobar, EU neće biti blagonaklona prema vama i neće otvarati radna mjesta za vas. Uslove za to su dužni obezbijediti vaši političari

  –          Obratite pažnju kome dajete glas na narednim izborima vi, svi narodi i građani u BiH jer ovi koji su vas do sada vodili, prokockali su šansu

  –          Obratite pažnju kome dajete glas na narednim izborima vi mladi jer vi ne smijete pogriješiti upravo zato jer su vaši vodeći lideri griješili i lagali vaše djedove i očeve.