• Izmjene Zakona o doprinosima u proizvodnom sektoru donose boljitak vrijednim Krajišnicima

    21.07.14. Detalj sa sjednice

    Sinoć (20.7.2014.) je nakon nekoliko bosanskohercegovačkih gradova sjednica Kantonalne organizacije  Unsko-sanskog kantona održana i u Bihaću. Članovi organizacije sjednicu su započeli učenjem fatihe i minutom šutnje, te na taj način na Dan žalosti u FBiH odali počast žrtvama zločina u Prijedoru.

    Nedužni civili bili su žrtve jednonacionalnih političkih koncepata, koje Narodna stranka Radom za boljitak osuđuje. Bosna i Hercegovina je zemlja svih nas, Srba, Hrvata, Bošnjaka i ostalih  i smatramo da bogatstvo različitosti koje posjeduju narodi ove zemlje treba da nas spajaju, a ne razdvajaju. Također, smatramo da na tim temeljima suživota, tolerancije, poštivanja drugog i drugačijeg treba graditi budućnost ove zemlje.

    Bivši članovi Bosanskohercegovačke stranke prava svojim izvanrednim prijedlozima upotpunjavaju izbornu platformu Boljitka za Unsko-sanski kanton, kako prijedlozima za kampanju, tako i snažnim angažmanom na terenu koji nezaustavljivo bilježi odlične rezultate. Uzevši u obzir da je područje Unsko-sanskog kantona tlo bogato prirodnim resursima, ima velike potencijale za razvoj proizvodnog sektora sa jako vrijednim ljudima, mjere za koje se Boljitak zalaže na ovom području možda su najopravdanije.

    Država je svojim građanima dužna obezbijediti ambijent u kojem će moći živjeti od svoga rada. Izmjene Zakona o doprinosima u proizvodnom sektoru koje će se naći na narednoj sjednici Parlamenta FBiH koje zagovara Narodna stranka Radom za boljitak moraju biti prioritet svih političkih stranaka u Parlamentu FBiH, jer je to pravo rješenje za boljitak Krajišnika.

    21.07.14. Detalj sa sjednice (2)