• Jači nego ikada nastavljamo borbu za ekonomski, socijalni i pravni boljitak BiH

    13.10.2014. Jaci nego ikada nastavljamo borbu za ekonomski, socijalni i pravni boljitak BiH”Hvala svim biračima iz Bosne i Hercegovine koji su poslušali svoje srce, prepoznali Boljitkovu politiku koja je uvijek nudila rješenja za jedinstvenu, ekonomski, socijalno i pravno prosperitetnu BiH i svoj glas na Općim izborima 2014. dali Narodnoj stranci Radom za boljitak. Hvala svim aktivistima Boljitka, kao i mojim suradnicima, koji su kroz proteklu predizbornu kampanju svoje aktivnosti izvršavali srcem i zajedno učestvovali u još jednoj borbi za boljitak koja se nastavlja dalje.

    Čestitam svima koji su prema preliminarnim rezultatima pobjednici za članove Predsjedništva BiH. Rezultati za druge nivoe pokazuju da Narodna stranka Radom za boljitak i dalje je zadržala svoj trend jedine istinske višenacionalne stranke u BiH koju su i naši birači prepoznali kao takvu i dali nam svoju podršku i ovog izbornog ciklusa i koja će u svim kantonima imati svoje zastupnike.

    Ispunili smo svoje osnovne zacrtane ciljeve i također kada su u pitanju rezultati za Parlamenta FBiH i Parlament BiH, i ove godine ćemo ponoviti nekoliko direktnih mandata iz 2010. godine. I time ćemo biti parlamentarni i na svim nivoima države BiH”, izjavio je sinoć nakon objavljenih preliminarnih rezultata za Opće izbore 2014. u Izbornom štabu Narodne stranke Radom za boljitak, predsjednik stranke Mladen Ivanković Lijanović.

    ”Naš Program za 10 koji smo proteklog mjeseca prezentovali svim Bosancima i Hercegovcima i koji su nam i ove izbore dali svoju podršku, i dalje će biti vodilja naše politike ka glavnom cilju gradnje zajedničkog boljitka. Ukidanje kantona, ukidanje doprinosa na plate u proizvodnom sektoru i dalje ostaju glavni ciljevi Boljitka u narednom periodu. Svi oni koji su se u prethodnom periodu preplašili našeg Programa za 10 i pokušali nas ušutiti i zastrašiti, te nam zabraniti da se krećemo i govorimo mislili su da će ispuniti svoj cilj i Narodna stranka Radom za boljitak neće imati podršku građana BiH. Ovim putem im poručujemo da smo iz ove bitke izašli jači nego ikada i da građani i dalje vjeruju u BiH čiji ljudi ne trebaju podjele, niti nacionalističke politike, već ekonomski, socijalno i pravno osvještenu i izgrađenu zemlju, spremnu za ulazak u EU. Povjerenje naših građana nećemo nikada iznevjeriti i dalje ćemo se nastaviti boriti za jedinstvenu BiH, zemlju svih njenih naroda”, poručio je sinoć u Sarajevu Bojan Bošnjak, predsjednik Mladih za boljitak i aktuelni ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK.