• Jerko Ivanković Lijanović: ”Do 2014. g. bolje stara, nego gora nova Vlada”

   

  Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i dopremijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Jerko Ivanković Lijanović, sastao se danas u Sarajevu sa predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, Mevlutom Čavušogluom, te njogovim savjetnikom,  Artemy Karpenkom i šeficom Ureda Vijeća Europe u BiH, Mary Ann Hennessey. Tema sastanka bila je cjelokupna politička situacija u BiH sa naglaskom na formiranje Vijeća ministara BiH.

   

  ”S obzirom da stranke iz Republike Srpske i dva HDZ-a blokiraju pravljenje Vijeća ministara na principu etničke suradnje i ekonomskog razvoja i pokušavaju nametnuti Vijeće ministara na principima etničkog konflikta i siromaštva, na sastanku sam naglasio da Narodna stranka Radom za boljitak smatra da je bolje da na vlasti ostane sastav trenutnog Vijeća ministara do kraja mandata, a to su izbori 2014. godine, nego da napravimo Vladu goru od postojeće”, istakao je dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i dopremijer Vlade FBiH, Jerko Ivanković Lijanović i dodao:

   

        ”Teme današnjeg razgovora su bile i rad trenutne Vlade FBiH i implementacija presude ‘Sejdić-Finci’. Predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe i njegove saradnike upoznao sam i sa činjenicom da je ovo prvi put da imamo Federalnu vladu koja radi za boljitak njenih građana na principu etničke suradnje i ekonomskog razvoja, a ne na principu etničkog konflikta i siromaštva kao što su radile sve predhodne Vlade.

       

        U vezi sa implementacijom presude ‘Sejdić-Finci’, stav Narodne stranke Radom za boljitak je što brže provođenje ove presude i smatramo da ne postoje nikakve prepreke da se to ne desi u skorijoj budućnosti”, zaključio je dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i dopremijer Vlade FBiH, Jerko Ivanković Lijanović.