• Lideri opet pljunuli u lice građanima BiH i EU!

  srb septembarPoštovani sugrađani, svi vi koji ste obespravljeni, svi vi koji ste izmanipulisani, svi vi koji želite i dalje ostati na svojoj rodnoj grudi, Evropski komesar za proširenje Stefan Fule ponovo nam je otvorio oči.

  Lideri s kojima je bespoštedno razgovarao svih ovih mjeseci nesposobni su, neodgovorni, ne žele suživot, ne žele boljitak ovoj zemlji i na sceni su samo zbog svojih interesa. ”Sinoćnji sastanak sa političkim liderima je bio duboko razočaravajući. Implementacija presude ”Sejdić-Finci” nije nikakvo virtuelno pitanje. Ona je međunarodna obaveza BiH, koja je prateći volju članica EU sada ustvari ključ napretka BiH kao članstvu u EU”, kazao je jasno, glasno i krajnje direktno Stefan Fule.

  Poštovani sugrađani, svi vi koji ste obespravljeni, svi vi koji ste izmanipulisani, svi vi koji želite i dalje ostati na svojoj rodnoj grudi, ovo je trenutak kada moramo jasno i glasno kazati da više ne želimo ove nesposobne neodgovorne lidere. Ovo je trenutak kada moramo učiniti sve da zaustavimo njihov poguban uticaj na živote svih nas, ovo je trenutak kada njihove politike moramo poslati u zaborav.

  Poštovani sugrađani, svi vi koji ste obespravljeni, svi vi koji ste izmanipulisani, svi vi koji želite i dalje ostati na svojoj rodnoj grudi, Stefan Fule je jasno kazao da odustaje. Ono što slijedi jeste ponovno mrcvarenje, svih nas posredstvom javnosti o tome kako neki principi ili prijedlozi nisu mogući. Također ono što slijedi jeste nastavak igre sa sudbinama svih građana ove zemlje i to pomoću ”prepucavanja” aktera propalih pregovora i njihovih poslušnika.

  Pozivamo sve vas, poštovani sugrađani da u periodu koji je pred nama ne nasjedamo na njihove fraze, paušalne izjave i floskule kojima oni i dalje žele zadržati svoje pozicije sa kojih i dalje imaju namjeru biti gospodarima naših života i smrti.

  Građani Bosne i Hercegovine, žele suživot, žele toleranciju, ne žele višeetničku netrpeljivost i konflikte, građani BiH žele da rade i žive od svog rada, žele put ka EU i NATO-u, a sve to do sada je bilo u rukama i nemilosti lidera koji su jučer ponovo svima nama ali i Evropskoj uniji pljunuli u lice.

  Poštovani sugrađani, svi vi koji ste obespravljeni, svi vi koji ste izmanipulisani, svi vi koji želite i dalje ostati na svojoj rodnoj grudi, zapamtimo i ponavljajmo poruke koje nam je kazao Stefan Fule nakon propalih pregovora i na narednim izborima kaznimo ove nesposobne lidere i njihove politike.