• Mladen Ivanković Lijanović: Crne kape i automati nas neće zaustaviti na putu ka boljitku BiH

  15.09.14. Mladen Ivankovic Lijanovic Crne kape i automati nas nece zaustaviti na putu ka boljitku BiH”Neće nas zastrašiti ni crne kape, ni automati, ni naoružani ljudi. Niko nas neće zastrašiti na našem putu ka boljitku. Ovdje smo se okupili da kažemo NE svim podjelama, svim izolacijama, ciljanom osiromašenju BiH, i da kažemo NE svim zlim politikama koje sa građanima BiH ne smiju nastaviti raditi kao što su do sada. Boljitak kao jedina višenacionalna stranka u BiH uvijek je nudila svim građanima jasne programe sa konkretnim rješenjima. Program za 10 koji nudimo za predstojeće izbore i mandat 2014.-2018. prepao je sve one politike koje nisu za BiH i digle su ruku na Narodnu stranku Radom za boljitak. Neće nas zaplašiti jer mi idemo hrabro i snažno ka boljitku. Mi nudimo Program građanima i nudimo rješenje za BiH i jedini smo koji smo smjeli i koji možemo to i provesti. Mi ćemo ukinuti kantone”, poručio je sinoć (14.09.2014.) na proslavi Narodne stranke Radom za boljitak i Crvene jabuke povodom povijesnog procesa promjene Ustava FBiH i ukidanja kantona u Zavidovićima, predsjednik Boljitka, zastupnik u ZD PSBiH i kandidat na Općim izborima 2014. za Parlament BiH Mladen Ivanković Lijanović pred oko 1000 Zavidovičana.

  Na sinoćnjoj proslavi u Zavidovićima, prisutnima su se predstavili i Boljitkovi kandidati za Opće izbore 2014. iz ZDK.

  Moamer Mehić kandidati za Skupštinu ZDK i Bojan Bošnjak, predsjednik Mladih za boljitak, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK i kandidat za Skupštinu ZDK prisutnima su poručili da boljitak neće posustati u svojoj borbi za stvaranje ugodnije budućnosti mladih i njihovog ostanka na svojoj rodnoj grudi.

  ”Vi večeras ste dokaz da BiH i njeni građani mogu funkcionisati u zajedništvu neopterečeni nacionalističkim politikama. Tokom svog dvanaestogodišnjeg postojanja boljitak se srcem bori za strateške smjernice koje nude ekonomski i socijalni boljitak naših građana bez obzira na njihovu vjeru ili nacionalnost. Uz vašu podršku hrabro gradimo boljitak sve ove godine i uz vašu podršku uspjet ćemo provesti i Boljitkov Program za 10. Pozivamo vas da 12.oktobra izađete na svoja biračka mjesto, slušate svoje srce i glas date kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak”, rekao je Bojan Bošnjak tokom obraćanja sinoć u Sportskoj dvorani Zavidovići.

  Prisutne je također pozdravila i Boljitkova ministrica finansija u ZDK i kandidatkinja za Parlament FBiH Sabina Heljić i poručila da Boljitak neće posustati u već započetom procesu promjena Ustava FBiH i ukidanja kantona jer to mora biti strateška odrednica BiH na njenom putu ka EU i poboljšanju ekonomskog i socijalnog standarda. Ministrica Heljić zahvalila se i legendarnim momcima i Žeri iz Crvene jabuke koji su sinoć srcem svirali i pjevali za preko 1000 Zavidovićana: ”Večeras pjevamo za boljitak BiH i ukidanje kantona”, rekao je tokom izlaska na binu frontmen Crvene jabuke Dražen Žerić Žera.

  Karavan Plave revolucije Narodne stranke Radom za boljitak danas svoj put nastavlja ka SBK gdje će večeras sa Crvenom jabuku slaviti ukidanje kantona i u Jajcu s početkom u 20.00 sati na Parkingu Auto-Moto kluba.

  15.09.14. Zavidovici proslava ukidanja kantona

  15.09.14. Crvena jabuka (2)

  15.09.14. Ministrica Heljic i ministar Bosnjak s ekipom Crvene jabuke