• Mladen Ivanković Lijanović: ”Prosperitetna BiH će nas osloboditi okova Deytona”

  ”Potpisivanje Deytonskog mirovnog sporazuma prije šesnaest godina, Bosnu i Hercegovinu je izdefinisalo kao zemlju sva tri konstitutivna naroda koja već vijekovima žive zajedno u suživotu i multietničnosti.  Ovim sporazumom definisan je i Ustav Bosne i Hercegovine, a njime i Vijeće ministara kao organ državne vlasti bez koje je njen sistem djelovanja i boljitak u društvu nemoguć.

   

  Nažalost, građani Bosne i Hecegovine već više od godinu dana ‘žive’ bez uspostavljene vlasti, zahvaljujući političkoj eliti koja želi i dalje dijeljenje ove zemlje, u cilju stvaranja međuetničke netrpeljivosti i kočenja BiH na putu ka evropskim integracijama i NATO savezu, kao i u cilju ostvarenja foteljaških interesa”, izjavio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u PD PSBiH, Mladen Ivanković Lijanović, povodom godišnjice potpisivanja Deytonskog sporazuma i trenutne političke slike u zemlji.

   

  ”Ključ za uspostavljanje mira prije šesnaest godina bio je potpisivanje Deytona. Međutim, ratne sjekire još nisu zakopane, jer politika koja se vodi sve ove godine nakon Deytona nije uspjela naći konzensuz za boljitak Bosne i Hercegovine i njene građane. Politika koja je uspostavljena nakon Deytona nije dala odgovor na ključna pitanja vezana za razvoj, napredak i boljitak zemlje, a činjenica je da takva politika i sada ima velikog utjecaja na stagnaciju Bosne i Hercegovine.

   

  Nadati se da će na primjeru sadašnje vlasti koja je uspostavljena na nivou Federacije, političke elite smoći snagu da formiraju vlast i na nivou države i da će se konačno početi ostvarivati rezultati za boljitak građana ove zemlje. Samo na takav način možemo imati jaku i stabilnu multietničku državu u kojoj će njeni građani osjetiti samo boljitak. Jaka i prosperitetna Bosna i Hercegovina je ključ pomoću kojeg ćemo se osloboditi okova Deytona i krenuti u samostalni razvoj”, istakao je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u PD PSBiH, Mladen Ivanković Lijanović