• Mladi Boljitka Posušje posjetili Dom za stare i nemoćne

    09.04.13. 09.04.2013. Mladi Boljitka Posusje posjetili Dom za stare i nemocneMladi Boljitka Posušje,  u sklopu svojih dogovorenih aktivnosti, posjetili su  Dom za stare i nemoćne ”Miran san” podružnica Posušje.

    Vidjeli smo tešku sliku današnjih umirovljenika, za koje se nažalost država, županija, a ni općina nisu adekvatno pobrinuli da im omoguće dostojan život primjeren trećoj dobi. Općinske vlasti Posušja, trebale bi se pobrinuti i omogućiti  Domu ”Miran san”, da se uvrsti u općinski proračun i da se za njih izdvoje sredstva iz proračuna.

    Dom za stare i nemoćne Miran san u Posušju, pod ravnanjem Miljenka Bašića, nalazi se u teškim uvjetima. Dom ima 20 štićenika, od kojih se za neke brinu rodbina, socijalna služba, a za pet štićenika gospodin Bašić se brine osobno, kojima omogućava hranu, smještaj i sve ostalo što je potrebno za jedan normalan život dostojan čovjeka. Unatoč svakodnevnoj odličnoj njezi i skrbi od strane ravnatelja i njegovateljica koji se iskreno brinu za svoje štićenike, smatramo kako to ni iz daleka nije dovoljno.

    Mi iz Mladih Boljitka Posušje, i dalje ćemo bar malim dijelom nastojati pomoći ugroženima, bolesnima i nemoćnima, na način koji možemo, i nećemo dopustiti da umirovljenici, socijalno ugroženi, i svi ostali kojim je pomoć potrebna budu zaboravljeni. Svima je ponekad potrebna pomoć, ne samo financijska, već ona ljudska, topla riječ potpore u teškim životnim situacijama.09.04.2013. Mladi Boljitka Posusje posjetili Dom za stare i nemocne