• Mladi za boljitak: Bosanci i Hercegovci, 12. oktobra 2014. godine birajte mlade

  Mladi Za boljitak, logo - Copy (640x357) ”…zašto uvijek istu pjesmu sviraš, kad možeš da biraš…”, stih je prepoznatljive predizborne pjesme ”Zgrabi svoju sreću” koju su predstavnici OSCE-a uoči Općih izbora 2000. godine poklonili građanima BiH i pokušali ih tada njome podstači da izaberu sami svoju sreću.

  Sličan scenario se dešava i danas, 14 godina poslije. Opet nam neki drugi izvana, predstavnici Evropske unije i Međunarodne zajednice šalju poruke i bukvalno nas klečeći na koljenima mole da napokon otvorimo oči i spoznamo da u BiH postoje političke opcije koje mogu, znaju i žele našu rodnu grudu povesti u boljitak.

  Mi, Mladi za boljitak, sretni smo što smo pronašli upravo takve ljude, ljude koji su u nama prepoznali potencijal, ponudili nam priliku i obezbijedili ambijent u kojem imamo priliku istači sva naša znanja, iznijeti svoje ideje, svojim djelovanjem pozitivno utjecati na društvo i imati svoju istaknutu ulogu u njemu. Za predstojeće Opće izbore na Boljitkovim listama, naći će se i mladi, obrazovani i ljudi s idejama, koji sebi i svojim vršnjacima srcem žele napraviti promjene i obezbijediti svima perpektivu, uslove za normalno školstvo, zaposlenje i prava koja svaki čovjek u 21. vijeku treba da ostvaruje u svojoj državi.

  Poštovani građani, danas vas i mi molimo, da 12.oktobra prepoznate nas mlade ljude. Zajedno s nama se izborite da ostanemo na rodnoj grudi. Ne dozvolite političkim elitama koje već dvadeset godina vladaju i svakim danom BiH guraju u crnilo, da nas primoraju radi svojih kriminalnih politika da odemo iz BiH u potrazi za boljitkom.

  Naše srce je rođeno u našoj BiH i ono kuca za nju. Zato 12. oktobra slušajte i vi svoje srce i glasajte za boljitak Bosne i Hercegovine.

  Kao što je poručio i visoki predstavnik Valentin Inzko: 12. oktobra Vi imate priliku da koristite svoje ovlasti kao građani, Vaše Bonske ovlasti, imate priliku da ostvarite Vaše osnovno demokratsko pravo, da birate”.

  ”…zgrabi svoju sreću, plašiš se bez potrebe…”