• Mladi za boljitak KS osuđuju ubistvo nedužnog vozača JKP Gras

    Mladi Za boljitak, logo - Copy (640x357)Povodom ubistva vozača iz JKP GRAS Sarajevo, Mladi Za boljitak KS upućuju najoštrije riječi osude. Porodici, prijateljima i saradnicima ubijenog izražavamo riječi duboke sućuti.

    Sarajevo i Bosna i Hercegovina sredina su u kojoj se ovakvi događaji ne smiju dešavati, niti ikad ponavljati. Na žalost ovakve situacije u našem gradu su u posljednje vrijeme učestale i zabrinuti smo za našu i budućnost prijestolnice BiH.

    Korijen ovog problema i sigurnosti uopšte te matrica po kojoj se na ovakav gnusan i najpogubniji način završava dijalog između ljudi, leži u sveopštoj krizi društva. Iako je katastrofalna ekonomska i socijalna slika BiH, te borba za golim životom naših sugrađana itekako otežana, zbog katastrofalnih učinaka svih onih politika koje su gajile konflikt u proteklom periodu, nasilje je nedopustivo.

    Pozivamo sve građane ove zemlje, mlade ljude prije svih, kao i stručnu zajednicu da u narednom periodu efikasno utiču na podizanje svijesti o demokrastkom vođenju dijaloga, parlamentarnoj međusobnoj komunikaciji i prije svega na sprečavanju generiranja bilo kojeg konflikta.