• Mladi za boljitak: Opći izbori 2014. opomena i šansa za ispravljanje grešaka

    logo mladi za boljitakGrađani Bosne i Hercegovine, koji su željno iščekivali realizaciju presude u predmetu Sejdić-Finci, danas su i zvanično dobili potvrdu da će zbog lidera vodećih političkih stranaka na nivou BiH ova zemlja i dalje biti sinonim za diskriminaciju nepoštivanje ljudskih prava.

    Iako su izbori najvažniji trenutak u demokratiji kada građani ocjenjuju rad prethodne vlasti, taj trenutak za građane BiH prema svemu sudeći ponovo će biti fokus negodovanja, nevjerice u boljitak.

    I pored toga, ovom prilikom želimo poslati poruku da građani BiH od ovog momenta obrate posebnu pažnju na one koji zagovaraju i provode mjere za smanjenje nezaposlenosti, socijalnu pravdu, suživot, jeftiniju i učinkovitiju administraciju.

    Predstavnike političkih stranaka u tijelima vlasti na svim nivoima pozivamo da se suzdrže od politikanstva, te da kraj mandata i izborni dan svi u BiH dočekamo u ozračju ostvarenog kakvog takvog boljitka i da uvijek imamo na umu generacije koje dolaze.

    Poštovani sugrađani, na naredne izbore izađite u što većem broju i nedozvolite da manipulacije donesu krajnju odluku o tome kome ćete za naredne četiri godine povjeriti vođenje ove zemlje i kreiranje svoje sudbine.