• Mladi za boljitak: ”Parlamentarci, podržite Zakon o doprinosima i pokažite svoje pravo lice”

  Mladi Za boljitak, logo - Copy (640x357)

  Nasuprot vapajima, prijedlozima, inicijativama koji idu u smjeru stvaranja nove vrijednosti, a što je Boljitak predlagao, današnji dan je vrhunac katastrofalnih politika i nerada najodgovornijih političkih stranaka u BiH. Građani BiH do 12. oktobra 2014. godine kada su Opći izbori gledati će lidere i pojedince kako ”slave” sva zaduženja i pogubna rješenja koja su donosili. Umjesto da su u FBiH podržane izmjene Ustava za boljitak građana koji podrazumijeva uštedu do 500 KM na godišnjem nivou svi građani BiH morati će MMF-u vraćati novi kredit u iznosu od 375,6 miliona KM.

  Ovim se produžava naše dužničko ropstvo. U ovim teškim trenucima, poslije prirodne katastrofe koja je pogodila BiH i u kojoj je ogroman broj unesrećenih građana ostao bez svojih domova, u trenucima kada jači treba da pomognu slabijima na najefikasniji mogući način, neodgovorni političari još dublje nas guraju u ponor i siromaštvo. Mi smatramo da su foteljaši najveća katastrofa koja je zadesila sve građane BiH.

  Slijedeća redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će se naći Boljitkov prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima u proizvodnom sektoru, pokazati će da li političke stranke u FBiH imaju iskrenu želju da ublaže katastrofe koje su nas zadesile. Stopa nezaposlenosti u FBiH veća je od 40% i neprestano raste. U proizvodnom sektoru zaposleno je samo oko 130 000 radnika što je samo jedna trećina ukupne zaposlenosti. Nedopustivo je da oni koji stvaraju novu vrijednost, a to su radnici u proizvodnom sektoru imaju oko 50% manje plate i da je njihova pozicija svakim danom zbog neodgovornih političkih stranaka sve gora.

  Poštovani parlamentarci u ZD PFBiH,

  mladi ljudi  u BiH žele da rade.

  Oni koji rade žele da žive od svoga rada.

  Vi morate stvarati uslove za otvaranje novih radnih mjesta.

  Vi kreirate našu budućnost.

  Vi pokažite da ste odgovorni i na narednoj sjednici ZD podržite izmjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima i na taj način rasteretite rad.

  Poštovani parlamentarci, desetine hiljada mladih ljudi u FBiH sjetiti će se 12. oktobra 2014. godine kako ste odlučivali o njihovoj i sudbini svih drugih ljudi.

  Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima