• Mladi za boljitak: Parlamentarci u novom mandatu izmjenite Ustav FBiH

  Sve oči susjedne, evropske i svjetske političke javnosti poslije Općih izbora 2014. godine uprte su u BiH i razvoj njene političke situacije. Neophodnost državnih i entitetskih ustavnih reformi, osnovna je poruka i zadatak koji se nameće novoizabranim političarima od strane Evropske unije i Međunarodne zajednice, te najviše od onih koji su novu vlast izabrali. Građani. Oni su ti koji podhitno trebaju ekonomske i socijalne promjene i ambijent u kojem će napokon početi živjeti od vlastitog, dostojanstvenog i vrijednog rada.

  I danas, kada se konstituiše nova Parlamentarna garnitura zastupnika u Predstavničkom domu FBiH, pozivamo sve koji će u naredne četiri godine sjediti u zastupničkim klupama, da rade i odlučuju za boljitak građana FBiH.

  Većina zastupnika u mandatu 2010.-2014. nije željela da čuje vapaj nas mladih, vapaj obespravljenih radnika, nezadovoljnih penzionera i gladnih nezaposlenih građana koji su od njih mjesecima tražili samo po jedan glas, za donošenje ekonomskih mjera i prosperitetnije budućnosti. Niko od njih tada nije želio ukinuti pozicije i beneficije koje su uživali zarad onih koji čekaju na otvaranje novih fabrika i prilike da rade, da imaju da jedu.

  Ovim putem vas pozivamo da vi budete hrabri revolucionari. Pozivamo vas da nam pomognete da se školujemo u kvalitetnom obrazovnom sistemu, da našim ljekarima obezbijedite uslove za kvalitetno liječenje pacijenata, da obespravljenim radnicima i penzionerima vratite vjeru u budućnost i rad i njihovo dostojanstvo.

  Nemojte i vi ponoviti grešku kolega iz prethodnog mandata i zabiti još jedan nož u leđa građanima i mladima. Pozivamo vas da inicijativu o izmjenama Ustava FBiH koja je u proteklom mandatu poslana u parlamentarnu proceduru, a za čiju realizaciju su i Mladi za boljitak dobili podršku od političara iz drugih stranaka, uglednih predstavnika akademske zajednice BiH i građana putem peticije ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”, pokrenete ponovo i usvojite je. Izglasajte novi Ustav za boljitak građana FBiH koja će u budućnosti na osnovu ukidanja pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata napraviti godišnje uštede do 500 miliona KM i napraviti ekonomsko čudo. Budite oni koji će pisati historiju i biti zaslužni za otvaranje novih fabrika i radnih mjesta, unaprjeđenje i zaštitu domaće proizvodnje, razvoj privrednih dobara kojima raspolažemo i povećanje izvoza istih, kao i dovođenja stranih investicija u našu zemlju. Budite dio revolucije koja će nas mlade zadržati u našoj Bosni i Hercegovini u kojoj želimo uspostaviti standarde EU, a ne iz nje odlaziti u potrazi za boljitkom.

  Poštovani zastupnici, želimo vam sretan, uspješan i efektivan rad u naredne četiri godine.

  Vi sada nosite breme budućnosti mladih i vi ste ti koji mogu i moraju napraviti prekretnicu.

  SRETNO U RADU ZA BOLJITAK FBiH!

  ukidanje kantona