• Načelnik Gruda poručio stanovnicima Jabuke da se sami snađu

  10533681_10204248379231938_2111476239_n

  ”Na jučerašnjoj  sjednici Općinskog Vijeća na  moje pitanje o graničnom prijelazu Jabuka u Tihaljini i rješavanju problema oko prelaska istog načelnik Ljubo Grizelj je kazao kako je zatraženo od Federalne katastarske službe očitovanje oko granične crte na tom području i da se do njihova očitovanja neće donositi nikakve odluke o problemu mještana sela Jabuke i da mještani ovog pograničnog sela moraju početi da se privikavaju na stanje koje je sada. Isto tako kazao je da svi oni koji su podrijetlom iz Jabuke, a imaju prebivališta po drugim krajevima BiH i R. Hrvatske trebaju se sami snaći po pitanju odlaska do Crkve i groblja kad su u posjeti kod svojih roditelja.

   Ovo smatram jednim velikim apsurdom jer na prethodnoj sam sjednici priložio dokumente iz katastra i gruntovnice kao i Austro-Ugarske skice i skice avionskog snimanja iz 1983.g. gdje je jasno vidljivo da se ovi vjerski objekti nalaze na teritoriju BiH.

  Isto tako žalosno je da se prilikom popisa stanovništva pozivalo sve te ljude od strane HDZ-a BiH koji imaju prebivališta izvan BiH, a rođeni su u BiH da dođu i popišu se kao BiH Hrvati, a sada kad im se treba odužiti onda im je poruka da se sami snađu, toliko o brizi HDZ-a BiH o Hrvatima”, izjavio je Vlado Rašić vijećnik iz Narodne stranke Radom za boljitak.

  ”Na pitanje o izgradnji vodovoda na dijelu Mlinarevići-Lukende u Tihaljini rečeno je da će se vodovod graditi ali točan kraj završetka radova se ne zna jer to ovisi o financijama dok znamo da je u prošloj godini dignut kredit za izgradnju istog pa se pitamo dali su i ovi novci nestali bez traga. Također se na dnevnom redu našla i točka o izmjeni i dopuni statuta Općine Grude,  a da se odbor za statutarna pitanja uopće nije sazvao da razmotri bitne činjenice po kojima se razvlašćuje Općinsko Vijeće, a ovlasti prebacuju na načelnika.

  Nakon dosta rasprave ovakav prijedlog mi iz Boljitka,te HDZ 1990 i SDP nismo podržali tako da je prilikom glasovanja  podrška došla samo od strane HDZ-a BiH, HSP-a BiH i neovisnog vijećnika Marka Pinjuha tako da nije postojala dvotrećinska većina za izmjene Statuta”, dodao je Rašić.