• Nemar vlasti u HNŽ – u prema osobama s invaliditetom

  Milenko Paunovski, vijećnik Narodne stranke Radom za boljitak i predsjednik komisije za odnose sa nevladinim organizacijama i vjerskim zajednicama u Gradskom vijeću Grada Mostara, danas je u Mostaru na poziv Udruženja mladih ”Ružičnjaka – Los Rosalesa” sudjelovao na Javnoj prezentaciji formiranja koalicije ”Zajedno smo jači”.

   

  ”Kao predsjednik komisije za odnose sa nevladinim organizacijama i vjerskim zajednicama u Gradskom vijeću Grada Mostara izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam danas bio svjedok ovog veoma važnog događaja. Ujedinjenje udruga za djecu sa posebnim potrebama i osobama sa invaliditetom iz cijele županije je veliki korak naprijed u radu za sve organizacije koje djeluju na ovom polju, no ono što je zabrinjavajuće jeste nemar vlasti u HNŽ-u koja nije donijela nikakav konkretan zakon za osobe sa invaliditetom. Na nivou Federacije BiH postoji zakon koji se odnosi na osobe sa invaliditetom, te je nužno taj isti zakon primijeniti i uskladiti za županijski nivo”, izjavio je Milenko Paunovski, vijećnik Narodne stranke Radom za boljitak i predsjednik komisije za odnose sa nevladinim organizacijama i vjerskim zajednicama u Gradskom vijeću Grada Mostara.

   

  U koaliciju ”Zajedno smo jači” su se uključile udruge osoba sa invaliditetom iz gotovo svih općina Hercegovačko-neretvanske županije koje će djelovati ciljano na donošenju sistematskih rješenja kada su u pitanju osobe sa invaliditetom.

   

  ”Klub vijećnika Narodne stranke Radom za boljitak pruža punu podršku radu udrugama za osobe sa invaliditetom, te još jedanput apelira svim strankama kako u Gradskom vijeću Mostara tako i u Skupštini HNŽ-u na potrebe osoba sa invaliditetom, te hitno donošenje konkretnih mjera i zakona preko kojih će ove udruge moći lakše djelovati”, zaključio je Paunovski.