• Neupitno je, Boljitak je najjači do sada i slijedi mu još veći rast

  1456925_10202898969737544_409553109_nBoljitkove politike, načela, principi i Boljitkovi kadrovi, najbolja su rješenja za izlazak BiH iz katastrofalne situacije u kojoj se sve ove godine ona nalazi. Posljednje hajke u javnosti od strane pojedinih centara moći, nažalost, opet su pokazale da u ovoj zemlji i dalje ima veliki broj onih koji joj ne žele boljitak niti žele demokratiju kao sistem pomoću kojeg je moguć taj boljitak. Podsjećamo da Boljitkovi principi zagovaraju:

  1. Vladavinu prava i pravnu državu moramo svi graditi u što većem obimu (poštujemo sve zakonske norme i uvijek nastojimo da ih što jače štitimo i unaprijeđujemo-primjer kada nas pitaju da li ćemo odstupiti sa pozicije ako neko to od nas zakonski utemeljeno i procedurama zadovolji;

  2. Zagovaramo i zagovarati ćemo da ova zemlja neometano funkcioniše po osnovu sistema koji već postoji. Zakone svi moraju poštovati i taj sistem kroz institucije svi moramo nadograđivati-primjer kada od nas traže da budemo dio kampanje o blokadi dijela BiH (ministarstvima upravljaju akti vlade i parlamenta i naše je da uvijek zagovaramo da rješenje o nečijoj smjeni ne može blokirati cijeli sistem niti život građana);

  3. Nakaradne prakse iz prošlosti koje su drugi forsirali ne smijemo ponovaljati. Dužni smo ukazati na to i graditi demokratski sistem u kojemu dobar novitet nije incident nego praksa koja se mora nadograditi i stalno usavršavati-primjer kada od nas traže da svojim izjavama tumačimo neosnovano omalovažavanje institucija ove zemlje i njenih entiteta (ako u ovoj zemlji imamo mješavinu predsjedničkog i parlamentarnog sistema, onda smo dužni to poštovati i usavršavati)

  4. Hajke drugih na nas, obavezni smo stojički iznijeti na način da ne urušavamo dignitet drugoga i drugačijeg. U tim slučajevima obavezni smo ukazati na propuste politika, efekata ili sistema po kojemu funkcioniše onaj koji nas napada. Nikada nismo niti ćemo naručivati hajke na druge jer naša načela zasnovana su na uvažavanju, na ravnopravnosti i uzajamnoj razmjeni mišljenja – primjer kada o nama lažu ili neutemeljeno iznose tvrdnje;

  5. Boljitak nije ničija značka na reveru! Boljitak ima ,,svoju glavu i rep” i jedini je istinski višeetnički subjekt u ovoj zemlji koji na osnovama potreba građana donosi svoje odluke-primjer kada nas svrstavaju uz nečiji tabor.

  Prepoznajte ove principe iz izjava Boljitkovog dopredsjednika Jerke Ivankovića Lijanovića u njegovim posljednjim javnim istupima koje je iznio i na danas održanoj press konferenciji u Sarajevu u povodu njegove zatražene smjene od strane dopredsjednika Federacije.

  U našoj rubrici video sadržaji pogledajte i poslušajte izjave dopredsjednika Ivankovića Lijanovića i uvijek razmišljajte o Boljitkovim principima.