• Nikad jači Boljitak u USK spreman za nove pobjede

    05.07.2014. Nikad jaci Boljitak u USK spreman za nove pobjedee (2)”Usvojeni Program poticaja za 2014. godinu podrazumijeva značajna povećanja u poljoprivredi. Kao primjer, poticaje za mlijeko povećali smo sa 0,16 KM na 0,22 KM prošle godine i ove godine na 0,30KM. Silaža za krave koje proizvode mlijeko, na 600KM po hektaru, dok ih prije preuzimanja mandata nismo imali nikako. Povećanje poticaja za tov junadi i uzgoja za skoro 100% sa 300 na 600 KM i preko 50% povećanja poticaja na uzgoj rasplodne junice za proizvodnju mlijeka. Ovi podaci govore da smo napravili sve ono što smo obećali građanima BiH, FBiH i posebno vrijednim Krajišnicima koji su pokazali da su jedan od najvećih kantona s proizvođačima mlijeka u FBiH”, rekao je danas u Bihaću Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Boljitka, dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH.

    ”Kao što smo ispunili naša obećanja u području poljoprivrede isto tako u proceduri imamo i Zakon o dopunama i izmjenama Zakona o doprinosima u FBiH koji je Klub zastupnika Narodne stranke Radom za boljitak u ZD Parlamenta FBiH uputio u parlamentarnu proceduru i na slijedećoj narednoj sjednici se treba naći na dnevnom redu. Ovaj zakon se između ostalog odnosi i na ukidanje doprinosa u poljoprivredi, kao što su ribarstvo, stočarstvo i druge grane. Svima nam je poznato da se na prostoru Unsko-sanskog kantona proizvodna djelatnost gotovo pa ugasila. Ukoliko ovaj prijedlog zakona bude naišao na političku podršku parlamentaraca iz ostalih stranaka možemo očekivati novo vrijeme u kojem će procvjetati realni sektor i u kojem će građani BiH i svi vrijedni poljoprivrednici imati mogućnost živjeti od svog vlastitog rada”, izjavio je Hasan Samardžić, zastupnik Boljitka u ZD Parlamenta FBiH.

    Da je Plava revolucija Boljitka politički faktor kojeg građani svakodnevno prepoznaju kao pokretačku snagu koja BiH može donijeti boljitak, potvrdili su danas u Bihaću i članovi Bosanskohercegovačke stranke prava. Naime, cijelo stranačko rukovodstvo i infrastruktura, pristupila je Narodnoj stranci Radom za boljitak.

    A bivši predsjednik Bosanskohercegovačke stranke prava Besim Šarić, ovom prilikom je naglasio: ”Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas pristupio Narodnoj stranci Radom za boljitak i što ću imati priliku biti nosilac liste za Skupštinu USK ispred Boljitka. Posljednjih 20 godina vođenja pogrešnih politika, nacionalnih stranaka u USK, koje sve što su radile su radile za svoj vlastiti i stranački interes doveli su ovaj kanton u nezavidan položaj i katastrofalno ekonomsko i socijalno stanje. Takve politike, građanima koji su im godinama ukazivali povjerenje nisu donijele ništa korisno osim što su se oni sami obogatili. Građanima su ostavili nezaposlenost, besperspektivnost, korupciju.

    Srećom, građanska svijest se budi i građani svakim danom prepoznaju one koji ovog zemlji žele boljitak. Činjenica svemu tome su i protesti koji su se u BiH desili ove godine i pokazali da građani ipak znaju ko radi za njihov boljitak a ko ne. Bosanskohercegovačka stranka prava, njeni bivši članovi i ja kao bivši predsjednik Narodnu stranku Radom za boljitak smo prepoznali kao respektabilnu političku snagu koja može utjecati na negativan smjer današnje politike u BiH, politike uništenja i bezobzirne pljačke građana BiH. Ili socijalni pakao ili život dostojan civiliziranog čovjeka je naš put ka boljitku. Zajedno idemo u Evropsku uniju, da povratimo dostojanstvo i moral u politiku BiH. Idemo u izgradnju USK zajedno, složno i da napravimo od USK i BiH ekonomski i socijalno održivu rodnu grudu za sve njene građane”.05.07.2014. Nikad jaci Boljitak u USK spreman za nove pobjedee