• Nikad jači sa najboljim Programom na naredne izbore

    09.07.14. Detalj sa sastanka GO BoljitkaSuveren i u punom kapacitetu, nastup Narodne stranke Radom za boljitak na narednim izborima, danas je u Sarajevu i definitivno doživio svoju formalnu notu.

    Glavni odbor Narodne stranke Radom za boljitak održao je sjednicu na kojoj su precizirane i posljednje pripreme pred dostavljanje kandidatskih listi u Centralnu izbornu komisiju BiH.

    ”Narodna stranka Radom za boljitak na predstojećim Općim izborima 2014. godine nastupiti će sa listama kandidata na svim nivoima vlasti. Boljitak neće imati kandidata za člana Predsjedništva BiH. Donijeli smo odluku i vezanu uz kandidate za člana Predsjedništva BiH. Kada prijedlozi kandidata za članove Predsjedništva u CIK-u budu ovjerene, mi ćemo tada donijeti i zvaničnu odluku kojeg kanidata ili kanidate podržavamo”, izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Boljitka i zastupnik u ZD Parlamenta BiH Mladen Ivanković Lijanović te dodao da će Boljitak s kandidatima u FBiH za državni, federalni i kantonalni nivo nastupiti samostalno.

    ”Narodna stranka Radom za boljitak imat će svoje kandidatske liste i u Republici Srpskoj. U ovom entitetu Boljitak pregovara sa Savezom za promjene u vezi sa eventualnim zajedničkim nastupom na predstojećim izborima.

    U Federaciji Bosne i Hercegovine smo već popunili liste za sva tri nivoa vlasti. U ovom entitetu ćemo nastupiti sa najboljim Programom koji smo također danas razmatrali na sjednici GO. Boljitkov Program za naredne izbore zasnovan je na gospodarskom razvoju cijele BiH, na vrijednostima i načelima s ciljem izgradnje boljitka svih građana. On fokusira put BiH ka Evropskoj uniji i međuetničku suradnju. Program ćemo javnosti naknadno prezentirati”, dodao je Mladen Ivanković Lijanović.09.07.14. 09.07.2014. Nikad jaci sa najboljim Programom na naredne izbore