• Niko ne smije ugrožavati vladavinu prava i sigurnost svakom građaninu u BiH

    Jerko”Narodna stranka Radom za boljitak sve vrijeme svog djelovanja izrazito zagovara vladavinu prava, sigurnost svakog građanina, pa tako i sigurnost svih imenovanih i izabranih dužnosnika. Ukoliko predsjedavajući OV Konjic, Ivan Karlović ima bilo kakve prijetnje od bilo koga, pozivamo sve naše sigurnosne agencije da se uključe u ovaj slučaj. Izrazito pozivamo sve nadležne institucije na čelu s Ministarstvom sigurnosti BiH, sve kantonalne i federalne institucije, ministra sigurnosti BiH, kao vrijednog privrednika da po primjeru kao što je kvalitetno izgradio Ministarstvo, te ostvario regionalne i međunarodne odnose u području sigurnosti, obrati pažnju i na ovaj slučaj, kako bi se isti rasvijetlio. Na to pozivamo kako bi se utvrdila bilo kakva odgovornost Boljitka ali isto tako da bi se utvrdila bilo kakva eventualna želja za zloupotrebom i lažnim prijavljivanjem Narodne stranke Radom za boljitak zbog nečega što niko iz Boljitka nije učinio”, izjavio je dopredsjednik Boljitka i dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Jerko Ivanković Lijanović danas u Sarajevu, povodom novih napada na Boljitak. Napadi se odnose na današnje navode iz ”Dnevnog avaza”, predsjedavajućeg OV Konjic, Ivana Karlovića u čijim optužbama na račun Boljitka su navedene notorne laži.

    „Neistina je da je gospodin Karlović sa Narodnom strankom Radom za boljitak nešto prisilno potpisivao. Mi sa svojim kandidatima na izborima potpisujemo ugovore radi zaštite naših Programskih načela zbog kojih ti kandidati i dobivaju podršku na izborima. Ti se ugovori notarski obrade i u cijelom tom procesu apsolutno se poštuje sva zakonska regulativa ove zemlje. Ovdje niti je bilo niti može biti neke prisile jer prije čina potpisa sami notari upozoravaju o pravima i obavezama stranke u postupku”, pojasnio je dopredsjednik Boljitka Jerko Ivanković Lijanović, te naglasio da je praksa potpisivanja ugovora praksa koja se provodi u svim strankama, a ne samo u Boljitku.

    ”Niko nema pravo nikome uskraćivati bilo koja prava u ovoj zemlji pa ni nanositi štetu bilo kome drugom. Ukoliko naši stručnjaci iz oblasti prava ocijene da je u ovom slučaju nanesena šteta Boljitku, mi se nećemo ustručavati tužbe po osnovu klevete na ime gospodina Karlovića i bilo koje druge osobe koja klevetom nanosi štetu Boljitku“, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović.