• Niko neće zaustaviti boljitak koji Plava revolucija godinama gradi

  18.04.2014. Niko nece zaustaviti boljitak koji Plava revolucija godinama gradiBivša dvorana kina Igman na Ilidži pored Sarajeva, sinoć je bila mala da primi sve zvaničnike, članove, simpatizere Boljitka i građane Ilidže koji su uveličali svečanu akademiju u povodu proslave 12. godina Narodne stranke Radom za boljitak Ilidža.

  Predsjednik Općinskog odbora i Boljitkov vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža, Kemal Čorbo u svom obraćanju posjetio je na neke od inicijativa zastupnika i dužnosnika Boljitka i istakao aktuelna dešavanja: ”Naš zajednički imperativ i želja svakog Boljitkovca jeste borba za boljitkom cijele BiH. Na našoj političkoj sceni postoje razne politike koje ne nude kvalitetna rješenja koja bi BiH i njene građane izvukle iz dužničkog ropstva u koju su je upravo takve loše politike i dovele. Zbog toga je tu Boljitak, koji u proteklih dvanaest godina uvijek je nudio rješenja, sve do danas kada je na uštrb svoje politike i svojih rezultata predložio inicijativu za izmjene Ustava za boljitak građana FBiH, pračene ukidanjem kantona. Svakodnevna podrška građana Boljitkovoj peticiji ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” ogledalo je ispravnosti takvih Boljitkovih prijedloga, od čije realizacije nećemo odustati i do kraja ćemo se boriti za boljitak svakog građanina kako u cijeloj BiH, tako i u FBiH i u našim lokalnim zajednicama”, poručio je Kemal Čorbo.

  Boljitkov dopredsjednik iz reda ostalih, te zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda PFBiH, Damir Čardžić istaknuo je u toku svog obraćanja da su ovo historijski trenuci Boljitka u toku njenog dosadašnjeg djelovanja, a dokaz tome su građani koji svakim danom prilaze Plavoj revoluciji u KS. ”Ponosan sam što sam ovdje večeras s vama i što sam dio priče koju žele građani. Nalazimo se u periodu u kojem se dešavaju ključne stvari za BiH i njen put ka EU, a Boljitak baš sada piše i svoje historijske inicijative čiji osnovni cilj jeste stvaranje ambijenta za naše mlade naraštaje i njihov ostanak u BiH. Nećemo dozvoliti da iko razvali ono što smo mi gradili godinama. Boljitak u KS je stranka svih njenih građana, svih bošnjaka, srba, hrvata i ostalih. Boljitak za sve podjednako želi samo ekonomske projekte, koji će ovom gradu i Sarajlijama donijeti nova radna mjesta, nove vrijednosti i sve ono što glavni grad BiH i zaslužuje biti.”

  Prisutni su u toku svečane akademije uživali i u revijalnom dijelu programa, a svojim obraćanjem pozdravili su ih još i Edin Zulović Zula, Boljitkov član Komisije za privredu u OV Ilidža, Francesko De Lucia, Boljitkov član Komisije za imovinsko-pravna pitanja i stambene poslove u OV Ilidža, kao i Vesna Malić, predstavnica Žena za boljitak Kantona Sarajevo i Ilidža.

  Svojim prisustvom i iskrenom radošću zbog obilježavanje još jedne godišnjice od nastanka Boljitka sve prisutne ponosno je pozdravio i predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u ZD Parlamenta BiH, Mladen Ivanković Lijanović.

  ”12 godina Boljitka, 12 godina rada, truda i odricanja na političkoj sceni BiH. Boljitak je uspio, ono što ni jedna druga stranka nije, a to je da imamo svoje predstavnike iz svih naroda u svim krajevima BiH. Boljitak ima svoje korijene na svakom pedlju ove zemlje i to je naše najveće bogatstvo i ponosan sam na takvom ostvarenom nivou. Uvijek ćemo zagovarati BiH kao neupitnu državu svih njenih građana, kao i naš gospodarski program čiji je cilj da od svakog građana BiH napravi sretnog i zadovoljnog Bosanca i Hercegovca koji će živjeti prvenstveno od svog rada i zalaganja na svojoj rodnoj grudi”, izjavio je Mladen Ivanković Lijanović.18.04.2014. Niko nece zaustaviti boljitak koji Plava revolucija godinama gradi (2) 18.04.2014. Niko nece zaustaviti boljitak koji Plava revolucija godinama gradi (3)