• Nova radna mjesta za građane u TK

    Na danas održanoj vanrednoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona imenovano je pet novih ministara u Vladi ovog kantona među kojima i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Edin Ajanović iz Narodne stranke Radom za boljitak.
    Novoimenovani ministar Ajanović nakon završene sjednice Skupštine TK za medije je izjavio da će mu prioritetna zadaća u budućem radu biti staviti u pogon sve kapacitete u cilju sprovođenja započetih aktivnosti kao i realizacije novih projekata za ostvarenje novih radnih mjesta.

    ”Sa svojim saradnicima nastojat ću da započnem projekte usmjerene ka stvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju u oblasti poljoprivrede, a na način da ćemo pokušati da one koji su registrovani u registru poljoprivrednih prizvođača privolimo da registruju svoje poljoprivredne obrte i samim tim smanjimo broj nezaposlenih, kao i da animiramo poljoprivrednu proizvodnju kao jednu od nosioca razvoja na nivou Tuzlanskog kantona i FBiH”, izjavio je novoimenovani ministar u TK i član Narodne stranke Radom za boljitak, Edin Ajanović.

    Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak iz reda bošnjačkog naroda i poslanik u Skupštini TK, Mersed Šerifović istakao je da Boljitak daje maksimalnu podršku novoimenovanom ministru poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u TK i da je uvjeren da će ministar Ajanović odgovoriti svim problemima, aktivnostima i zadacima koje će sprovoditi u cilju ostvarenja Boljitka poljoprivrednika na prostoru TK.

    ”Narodna stranka Radom za boljitak u TK do sada je sudjelovala i bila dio programa Platforme, što nastavlja i dalje biti ali od danas pojačana svojim kadrom i u redovima Vlade TK. S obzirom na veći kapacitet učešća u kantonalnoj vlasti tražit ćemo i zalagati se za ubrzavanje reformi posebno kada je u pitanju sektor obrazovanja i zdravstva, ali i za određene iskorake u poljoprivrednom sektoru koje Boljitak tokom svog desetogodišnjeg djelovanja zagovara. Ti zahtjevi prije svega podrazumjevaju da imamo veća ulaganja u poljoprivredu i veće efekte ulaganja novčanih sredstava kroz stvaranje novih radnih mjesta, posebno u sektoru poljoprivrede, jer je ova grana dugo vremena bila zaspostavljena u TK”, zaključio je Mersed Šerifović.