• Otvoreno pismo podrške RTV Slon

  29.12.2012. logoPoštovani,

  posljednja dešavanja u vašem gradu i ostalim gradovima BiH, pokazala su nekoliko veoma bitnih činjenica od koji ovim putem želimo istaći i podsjetiti na sljedeće tri:

  1. Tuzla, njena okolica i cijela Bosna i Hercegovina sigurno nisu zaslužili sve ono zbog čega građani opravdano napominju prilikom iskazivanja svojih stavova na protestnim okupljanjima,
  1. Bosna i Hercegovina je zemlja koja je u ovom trusnom periodu tranzicije nespremna za demokratsko iskazivanje stavova, a medij kao što je RTV Slon, kao tim okupljenih profesionalaca zavidnih i respektabilnih kapaciteta, u svakom slučaju na desetine koraka je ispred cijelog sistema koji napokon mora biti preuređen i svrsishodno uspostavljen od čega mi ovom prilikom ponovo ističemo potrebu za ukidanjem kantona u FBiH, podsjećajući da su građani isto to prepoznali i uglavnom okupljaju se upravo ispred institucija kantona,
  1. Bosna i Hercegovina može biti ponosna na činjenicu da u Tuzli egzistira jedan respektabilan medij koji svakim danom sve više raste, jača i dokazuje svoje kvalitete na širem teritoriju regiona bivše Jugoslavije. Taj mediji ste upravo vi, RTV Slon!

  Uz izražavanje žaljenja na ime povoda zbog kojeg upućujemo ovo pismo, koristimo priliku da uputimo riječi pohvale zbog pravovremenog, istinitog, požrtvanog i nadasve profesionalnog izvještavanja i angažmana cijelog tima RTV Slon ne samo u ovom slučaju nego i u svakodnevnim prilikama. Također, izražavamo žaljenje zbog nanošenja lakših povreda novinarki Editi Jakovljević i kamermanu Edinu Suljendiću kojim želimo brz i bezbolan oporavak.

  Želimo vam da svoje kvalitete u budućnosti dokazujete samo kroz vedrije primjere a ne kroz primjer izvještavanja sa protestnih okupljanja opravdano nezadovoljnih građana u kojima su i vaši životi ugroženi.