• Plava revolucija nastavlja borbu za boljitak i evropski put BiH

    30.05.14. Plava revolucija nastavlja borbu za boljitak i evropski put BiH (2)”Narodna stranka Radom za boljitak kao jedina višeetnička politička stranka u Bosni i Hercegovini zastupa stav smo da samo reprezentativna demokratija može doprinijeti u velikoj mjeri stabilnosti našeg društva. Političke stranke su te koje nose posebnu odgovornost za državu jer zahvaljujući upravo povjerenju građana i učestvuju u demokratskom sistemu.

    Zahvaljujući strukturi stranke po uzoru na strukturu Bosne i Hercegovine, Boljitak na narednim Općim izborima 2014. na svojim listama će imati zastupljenu višeetničku strukturu. U Boljitku su se tokom proteklih dvanaest godina djelovanja  okupili žene i muškarci, ravnopravno i veliki broj mladih osoba iz svih krajeva BiH. Kod nas nema razlika, bez obzira na naciju, etničku ili vjersku opredjeljenost i samo na osnovu političkih uvjerenja i zajedničkih ciljeva koji su nam smjernica na putu ka boljitku građana i vođenju BiH ka EU integracijama mi nastavljamo svoju Plavu revoluciju.

     Osnovno demokratsko pravo, da neko bude biran i da bira, Boljitak je ponudio svima u BiH. Građanima kao i sve vrijeme djelovanja ponudit ćemo programe koji su jedino zasnovani na temeljima jedinstvene i ekonomski održive BiH, zemlje u kojoj će svi njeni građani i mladi prije svega željeti ostati na svojoj rodnoj grudi, a ne iz nje odlaziti”, rekao je danas u Sarajevu Boljitkov predsjednik i zastupnik u ZD Parlamenta BiH, Mladen Ivanković Lijanović.

    Boljitak je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH predao svu potrebnu dokumentaciju za prijavu i ovjeru učešća na Općim izborima 2014. godine. Predstavnici CIK-a BiH, predsjednik Stjepan Mikić i članica Irena Hadžiabdić Boljitku koji svakim danom bilježi sve veći porast članstva i podršku građana, su poželjeli sreću i uspjeh na predstojećim Općim izborima 2014.

    Također, Narodna stranka Radom za boljitak i ovu priliku koristi da građane pozove da na narednim izborima daju glas Narodnoj stranci Radom za boljitak i principima koji idu smjeru smanjenja nezaposlenosti, međusobnog uvažavanja svih građana, evropskog puta BiH i boljitku BiH.30.05.14. Plava revolucija nastavlja borbu za boljitak i evropski put BiH (1)