• Plavu revoluciju predvode žene, mladi i uspješni

  13.01.13. Bojan Bosnjak

  Veliki broj mladih ljudi svakim danom prilaze Narodnoj stranci Radom za boljitak i preuzimaju vodeće uloge u Plavoj revoluciji.

  Već ranije, u proteklim i aktuelnim mandatima pored mladih, odgovorne pozicije sa uspjehom pokrivale su i žene u ime Narodne stranke Radom za boljitak. Aktuelna ministrica finansija u Vladi ZDK, Sabina Heljić, predvodit će listu kandidata za Federalni parlament, a predsjednik Mladih za boljitak i najmlađi ministar u BiH, Bojan Bošnjak, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK predvodi listu kandidata Boljitka za Skupštinu ZDK.

  Ništa manje bitna činjenica jeste i da je bivša predsjednica Doma naroda FBiH, aktuelna zastupnica Boljitka u Skupštini SBK, Karolina Pavlović, prva na listi najvišeetničnije liste kandidata za Skupštinu SBK, a to je lista Narodne stranke Radom za boljitak. Inače, Bojan Bošnjak i Karolina Pavlović članovi su Predsjedništva Narodne stranke Radom za Boljitak.

  Nakon mnogobrojnih priključenja iz drugih stranaka Narodnoj stranci Radom za boljitak, izborna platforma koja počiva na višeetničnosti, borbi protiv nezaposlenosti, zaštiti i jačanju domaće proizvodnje ovoj stranci u regiji srednje Bosne i sarajevsko-zeničke kotline, zasigurno će osigurati zapažen rezultat na narednim izborima.

  Izvor: www.hronika.ba